Szia Gyuri, sziasztok!podapu írta: ↑2022.10.02. 08:39 Sziasztok.
Csak tegnap figyeltem fel arra hogy újra körkörösen sugározza Belje a DAB rádió adását.
Hogy ez most kísérlet, karbantartás, vagy így marad nem lehet tudni.
Ha valaki rá néz a DAB térképre ne essen kétségbe hogy ez nem Belje. De az, csak hibás adatokat adtak meg. Nem véletlen tettem fel a Qt képét, mivel az be azonosítja az adó által kibocsájtott azonosító kódot! Ráadásul nem V-ben ad hanem H-polaritással
Tehát: Beli Manastir/Belje. 8C/H, 0102 kóddal.
Folytatom mivel így kerek a történet. Természetesen Psunj-t is tudom fogni ( nem állandó vétel) Mivel a két adó kódja van felcserélve, ezért érdemes megemlíteni. Ez az adó valóban V-polaritással sugározza az adást. Psunj. 8C/V, 0101 kóddal.
Úgy van, Gyuri, ahogy írtad!
Az fmscan adatbázisa hatalmas, és nélkülözhetetlen segítséget nyújt az adások azonosításában, de sajnos, több helyen hiányos, vagy hibás. Ennél a multiplexnél is így van.
Tőlem nagy szögeltéréssel helyezkedik el a két adó, így a Kisalföldről nézve, még egyértelműbb a kérdés.
Tegnap óta, a 8C-n, horizontális polarizációval, Belje irányából, időszakosan fogható a horvát DAB adás,
OIV Croatia DAB+, EId: CA01, TII: 0102, három adó + EPG-vel.
Az irány, a polarizáció, és a TII-kód is biztos.
Korábban több ízben sikerrel fogtam a 8C-n, Psunj irányából, de vertikális antennával ezt a csomagot.
Üdv.: Szilárd