Sziasztok.
A diagram előtti antenna értékelésemet, igazolja az antenna nyereségét ábrázoló görbe. Az összehasonlítás alapja az átépített DTX és ehhez hasonlítottam a Fesa antennát. Most ha a Fesa diagramjához hasonlítom a DTX antennát a vet adások alapján, akkor elméletben a DTX diagramja így nézne ki.
(
a dtx antenna nem a gyári kivitel)
Józsi majd küldöm az adatokat a dtx-ről, úgy lesz pontos!
Folytatom
a Fesa 818 N60 antennával kapcsolatos tapasztalatokat. Az elmúlt 9 napban némi módosítást hajtottunk végre az antennán, azért beszélek többes számban mert Németh Józsi barátunk a számítógépes adatbeviteleket végezte. Így az antenna elemek módosítása könnyebben ment és próbáltuk minél jobban ki tolni az antenna frekvencia átvitelét. Amit egy jó pár antennaelem módosításéval sikerült, és a gyári adatokat meg közelíteni. Az újra épített Fesa-t az MMANA-GAl programmal teszteltük.
A beszámoló elején írtam hogy az összehasonlítás alapja: "
a dtx antenna nem a gyári kivitel " Úgy gondolom ennek nem sok értelme van mivel ez az antenna valószínű csak nálam létezik, így a kereskedelemben kapható dtx antennával hasonlítom össze és a diagramjára vezettem fel a fesa nyereség görbéjét. Természetesen figyelembe kell venni hogy így a DTX egy jóval rövidebb antenna nem versenytársak és csak szemléltetni próbálom a két antenna nyereségét.
A FESA 818 N60 frekvencia átvitelét 474 MHz-825MHz-ig az az a 21-65 csatornáig rajzoltam meg. Ebben a tartományban az antenna jó eredménnyel használható és nem csak a számítógépes szimuláción de a gyakorlatban is. A legnagyobb nyereség tartománya 700-750 MHz, 18-18.25 dBi.