DVB-T mûsorsugárzás Szlovákiában.
Moderátor: ING-SAT
- Sszilu
- Vételi telephely: Öttevény
Re: DVB-T mûsorsugárzás Szlovákiában.
Szia Luciferko!
Pfff... Hát ez nem hangzik jól. Ezek szerint költözöl? Viccet félre téve, akkor -érthetően- sajnos marad a lepke, és lehetőségei. Kár.
Még egy dolog eszembe jutott: két lepke összekötve nem jöhet esetleg szóba?
Üdv.: Szilárd
Pfff... Hát ez nem hangzik jól. Ezek szerint költözöl? Viccet félre téve, akkor -érthetően- sajnos marad a lepke, és lehetőségei. Kár.
Még egy dolog eszembe jutott: két lepke összekötve nem jöhet esetleg szóba?
Horváth Szilárd
- LuciFerko
- Vételi telephely: Enying/Székesfehérvár
Na "táncoltam" kicsit a tetőn, és az E21-en megcsíptem Besztercebányáról a 2-es MUX-ot, néha szétesik a kép, de nézhető. A többi (E31, E50) nem jön.
Pozsonyról csak jelnyomok voltak, akárhogy nyújtózkodtam. Amúgy ha a ház tulsó végére elvinném az antennát, ott már nem lenne semmi árnyékolás, de úgy már lenne vagy ~70m a koax. Az nem túl sok?
Pozsonyról csak jelnyomok voltak, akárhogy nyújtózkodtam. Amúgy ha a ház tulsó végére elvinném az antennát, ott már nem lenne semmi árnyékolás, de úgy már lenne vagy ~70m a koax. Az nem túl sok?
- Pasa
- Vételi telephely: Budapest XVII.
A "bánya" stimmel, csak nem beszterce, hanem selmec. Egyébként lehet, hogy nem is ezt, hanem Nyitrát fogtad meg. Sajnos Besztercebányáról a toronyból (Suchá Hora) nincs digitális adás. Épp emiatt felénk is halott a szlovák vétel. A Normafánál kocsiban fogtam a poprádi adóról az 1. MUX-ot, de hiába voltam magasan, szakadozott.LuciFerko írta:Na "táncoltam" kicsit a tetőn, és az E21-en megcsíptem Besztercebányáról a 2-es MUX-ot
- logovadasz
- Vételi telephely: Sárszentágota
- Kapcsolat:
SziaLuciFerko írta:Na "táncoltam" kicsit a tetőn, és az E21-en megcsíptem Besztercebányáról a 2-es MUX-ot, néha szétesik a kép, de nézhető. A többi (E31, E50) nem jön.
Gratulálok neked a sikeres vételhez. Nem, semmi, hogy ebben a havazásos időben is összejött. Jelszint/minőség értékek mennyi? Ma, is vehető volt az adás? Ha, netán újdonsült tagunk Pasa észrevétele a helyes, vagyis a közelebbi adót sikerült megcsípned, akkor nekem Szfvár felé kéne vadásznom, az É/ÉK-i irány helyett. Mondjuk Nyitra és Selmecbánya Szfvártól, majdnem ugyanakkora távolságban van. Így, elvileg Bratislava vétele is összejöhet ott. Fogtam a padláson elfekvőben lévő lepkét és felállítottam egy karácsonyfatalpra beleállítván egy műanyagcsövet és egy rossz levélkotró nyelét, aminek elgörbített végére került az antenna. Így V-polárban áll. É/ÉK felől 3-4 helyen nézvén 0/0% az eredmény, bár a terjedési körülmények átlagosnak mondhatók. Csak, a Kékes-i adó mux-ai mutatkoztak még így is. 36/39-es csatin 16-29%-os jelnyom, a 44-es is mocorgott, az 53-ason is pár %-nyi volt.
Hát, soknak sok az a 70m-nyi koaxkábel. Most mennyi van az antennán?
Üdvözlettel:
logovadasz
- Sszilu
- Vételi telephely: Öttevény
Szia!
A 70 m kábel nagyon sok. Mindenképpen szükséges egy kis zajú erősítő az antenna csatlakozóra.
A 70 m kábel nagyon sok. Mindenképpen szükséges egy kis zajú erősítő az antenna csatlakozóra.
Horváth Szilárd
- LuciFerko
Igen, Selmecbánya az, elírtam.
80/71 körül váltakozik, de szerintem az STB hibásan mutatja, mert akad, szétesik ez mellett is.
Van erősítő az antennán, méghozzá árnyékolt. Ma még nem kerültem TV elé, tegnap délután melóból egyenesen lementem szüleimhez Enyingre, majd este érek haza.
80/71 körül váltakozik, de szerintem az STB hibásan mutatja, mert akad, szétesik ez mellett is.
Van erősítő az antennán, méghozzá árnyékolt. Ma még nem kerültem TV elé, tegnap délután melóból egyenesen lementem szüleimhez Enyingre, majd este érek haza.
- Pasa
- Vételi telephely: Budapest XVII.
logovadasz írta:újdonsült tagunk Pasa
- Kocsis Ferenc
- Site Admin
- Vételi telephely: Fertőd
- Kapcsolat:
Újdonsült??? 2009. szeptember 20... Nem most volt...logovadasz írta:...újdonsült tagunk Pasa észrevétele...
Üdv: Feri
- LuciFerko
Egyet nem értek:
Egész stabilan jön a szlovák MUX2 a 21-esen, de az 50-esen nyoma sincs az 1-es MUX-nak. Holott az antenna nyeresége _elvileg_ nagyobb mint a sáv alján.
Ötlet?
Video: http://www24.zippyshare.com/v/0IkcQkJ5/file.html
a 48-as csatornán viszont szerintem jönnek a közszolgálati MUX, a Fehérvár TV 88-90%-os jelnél csak 45-55% minőséget produkál, be is akad néha.
Egész stabilan jön a szlovák MUX2 a 21-esen, de az 50-esen nyoma sincs az 1-es MUX-nak. Holott az antenna nyeresége _elvileg_ nagyobb mint a sáv alján.
Ötlet?
Video: http://www24.zippyshare.com/v/0IkcQkJ5/file.html
a 48-as csatornán viszont szerintem jönnek a közszolgálati MUX, a Fehérvár TV 88-90%-os jelnél csak 45-55% minőséget produkál, be is akad néha.
-
- Vételi telephely: Hatvan
Szia,LuciFerko írta:Egyet nem értek:
Ötlet?
Akár Nitráról, akár Selmecbányáról veszed, az 1-es multiplex csak közel fele akkora teljesítménnyel ad, mint a 2-es. Szerintem ez az oka.
Nitra 44/25kW, Selmecbánya 50/31kW
http://volnatelka.sk/mapa-pokrytia/
Szabolcs