Földi rádió adások vétele - FM DX
Moderátor: ING-SAT
- LuciFerko
- Vételi telephely: Enying/Székesfehérvár
Re: Földi rádió adások vétele - FM DX
Hát nem könnyű így kívülről felderíteni az ottani helyzetet
Pl. az is kérdéses, hogy Aleppóban mi a helyzet. De aug végén onnan is fogtam adást, de valahol olvastam, hogy már ellenzéki adás megy minden helyett.
Pl. az is kérdéses, hogy Aleppóban mi a helyzet. De aug végén onnan is fogtam adást, de valahol olvastam, hogy már ellenzéki adás megy minden helyett.
- Németh Józsi
- Vételi telephely: Békés
- Kapcsolat:
Sziasztok!
üdv Józsi
"Újabb kocka"... - 90.1 Radio Xabir - Irak Zakho https://www.facebook.com/xabir.radioNémeth Józsi írta:Pár hangfelvétel az elmúlt napokból (ismeretlenek):
...
http://enjoe.ucoz.hu/_ld/3/360_901unid.mp3
...
Valakinek valami 5lete?
üdv Józsi
- Sszilu
- Vételi telephely: Öttevény
Sziasztok!
Egy kis érdekesség: múlt vasárnap, Öttevénytől Kapuvárig RDS-sztereoban fogható volt a több, mint 410 km-re lévő Ústi nad Labem adója, a 90,9 MHz-en. A vevő autórádió, gyári, kb. 15 cm-es antennájával.
Üdv.: Szilárd
Egy kis érdekesség: múlt vasárnap, Öttevénytől Kapuvárig RDS-sztereoban fogható volt a több, mint 410 km-re lévő Ústi nad Labem adója, a 90,9 MHz-en. A vevő autórádió, gyári, kb. 15 cm-es antennájával.
Horváth Szilárd
- Sszilu
Sziasztok!
A gazdag keleti (orosz) ES mellett, a mai napon tropóval sikerült RDS-sztereo minőségben fognom Padovát.
103,9 MHz V., Radio Padova, Monte Teolo, 1 kW, kb. 520 km:
A múltkori, szintén tropós vétel Tarvisioból:
104,5 MHz V., RTL 102,5, Monte Forno, 10 kW, kb. 315 km:
A gazdag keleti (orosz) ES mellett, a mai napon tropóval sikerült RDS-sztereo minőségben fognom Padovát.
103,9 MHz V., Radio Padova, Monte Teolo, 1 kW, kb. 520 km:
A múltkori, szintén tropós vétel Tarvisioból:
104,5 MHz V., RTL 102,5, Monte Forno, 10 kW, kb. 315 km:
Horváth Szilárd
- Németh Józsi
- Kapcsolat:
Szia Szilárd, sziasztok!
pl:
88,3 DFM - Yeysk (hegyezd füled! - azonosító 0:20-0:24 között az intróra úsztatva "slusate DíFM...DíFM...")
87,6 Yumor FM - Tikhoretsk
87,5 Dorozhnoe Radio - Salsk
87,5 Russkoe Radio - Belaya Kalitva (érdekessége a helyi azonosító "Russkoe Radio v Belaya Kalitva")
+ van 4 azonosítatlan vételem az OIRT sávból ...ezt talán holnap...a közös bennük, hogy az egyik sem orosz nyelvű...
üdv Józsi
Gratulálok a vételekhez! - a tropót nem, de az orosz ES-t én is észleltem, sőt a krasznodári körzetből pár darab CCIR-URH adás is átjött...Sszilu írta:A gazdag keleti (orosz) ES mellett, a mai napon tropóval sikerült RDS-sztereo minőségben fognom Padovát.
pl:
88,3 DFM - Yeysk (hegyezd füled! - azonosító 0:20-0:24 között az intróra úsztatva "slusate DíFM...DíFM...")
87,5 Russkoe Radio - Belaya Kalitva (érdekessége a helyi azonosító "Russkoe Radio v Belaya Kalitva")
+ van 4 azonosítatlan vételem az OIRT sávból ...ezt talán holnap...a közös bennük, hogy az egyik sem orosz nyelvű...
üdv Józsi
- benko5009
- Vételi telephely: Budapest, Pesterzsébet †
Szilárd és Józsi gratulálok a vételekhez !
Én nem voltam rádióközelben a hétvégén
Állandóan van valami program, de mostmár elég volt
Üdv.: Balázs
Én nem voltam rádióközelben a hétvégén
Állandóan van valami program, de mostmár elég volt
Üdv.: Balázs
- LuciFerko
Sajnos én erről lemaradtam. Várjuk a felvételeket, mert az irányból adódóan lehetnek kazah és türkmén adások is.Németh Józsi írta:Szia Szilárd, sziasztok!
Gratulálok a vételekhez! - a tropót nem, de az orosz ES-t én is észleltem, sőt a krasznodári körzetből pár darab CCIR-URH adás is átjött...Sszilu írta:A gazdag keleti (orosz) ES mellett, a mai napon tropóval sikerült RDS-sztereo minőségben fognom Padovát.
pl:
üdv Józsi
- Németh Józsi
- Kapcsolat:
Sziasztok!
66,74 MHz ismeretlen - csak zene - lehet csak az UR3 játszik valami népzenét...
67,04 MHz GTRK Dagesztán 2000 km- dagesztáni popzene ID nincs (az adót több alkalommal vettem már)
67,16 MHz ismeretlen - Dagesztánnal együtt, pontosabban ki/befédelve jött...67,04 felerősödött, akkor a 67,16 eltűnt ill. fordítva
72,14 MHz GTRK Tatarsztán 2260 km - weboldaluk feltöltött tegnapi archív anyaggal összevetettem és megtaláltam a megegyező részletet
Sajnos a felvett anyag nagyon gyenge minőségű...a nyelv azonosítása is esélytelen.
üdv Józsi
A négy felvételből már csak 2 ismeretlen van...LuciFerko írta:Sajnos én erről lemaradtam. Várjuk a felvételeket, mert az irányból adódóan lehetnek kazah és türkmén adások is.
66,74 MHz ismeretlen - csak zene - lehet csak az UR3 játszik valami népzenét...
67,04 MHz GTRK Dagesztán 2000 km- dagesztáni popzene ID nincs (az adót több alkalommal vettem már)
67,16 MHz ismeretlen - Dagesztánnal együtt, pontosabban ki/befédelve jött...67,04 felerősödött, akkor a 67,16 eltűnt ill. fordítva
72,14 MHz GTRK Tatarsztán 2260 km - weboldaluk feltöltött tegnapi archív anyaggal összevetettem és megtaláltam a megegyező részletet
Sajnos a felvett anyag nagyon gyenge minőségű...a nyelv azonosítása is esélytelen.
üdv Józsi
- Sszilu
Sziasztok!
Gratulálok mindenkinek a vételekhez, Józsi, Neked pedig egy "csillagos ötös" az azonosításokért is jár!
Ma felénk egy nem túl erős tropó tapasztalható, de azért Resicától Berlinig, Vlasictól Poznanig lehet adókat hallani.
Gratulálok mindenkinek a vételekhez, Józsi, Neked pedig egy "csillagos ötös" az azonosításokért is jár!
Ma felénk egy nem túl erős tropó tapasztalható, de azért Resicától Berlinig, Vlasictól Poznanig lehet adókat hallani.
Horváth Szilárd
- LuciFerko
Azt írják, hogy az ukrán állami rádió megint bajban van.
Józsi rá tudnál nézni, mit hallasz OIRT-on most?
Azaz az első adás csak a regionális központokban elérhető, a Promin meg a Kultura csak Kijevben.National Ukrainian radio limits distribution of its programs: no money.
On September 9, 2015 The National Radio Company of Ukraine (Ukrainian Radio) forced significantly limit the distribution of its programs on the territory Ukraine. It is reported by the press service of NRKU.
This decision was taken due to the lower costs of the general fund State budget and a decrease of 3130.4 thousand. UAH budget funding of broadcasting programs of the Ukrainian radio, it said in a statement.
Notes in particular that the UR-1 (Channel) - in the MW range on the frequency of 549 kHz to work with a break from 14:00 to 18:00, in the VHF the lower and upper (FM) band will only work in regional centers; UR-2 (Promyn) and UR-3 (Culture) in the UHF band will work only in the capital.
Józsi rá tudnál nézni, mit hallasz OIRT-on most?