regimotoros írta: ↑2022.03.10. 17:59
Kedves János!
Gratula ezért a különleges vételi beszámolódért.
Talán írhatnál róla röviden itt a Fórumon is, hogy Te mivel, milyen technikával vetted, veszed ezeket az "X-sávos" műholdas adásokat.
Üdv.
Szia Misi!
A vétel Badr 4/5/6/7 & Es'hail 2 at 26.0°E műholdról veszem az adásokat a 10493 ; 10495 ; 10496 frekvenciákon. Az SR: 1000
Van egy állandóan adó promó is.
Ennek az adatai: 10492 H SR: 1500
Antenna: Nagy kecskeméti
Fej: BU
Beltéri: Amiko HD 8265+
Gulyás Zoli vett e vételi célra az általad megjelölt műholdvevőt is, de nem tudja (egyenlőre) fogni az általad megjelölt, bemutatott frekvenciájú transzpondereket. Ezért érdeklődtem nálad a "hiányzó plusz" felől, mivel nekem nincs lehetőségem most Ku fejes tükröt fordítanom erre a műholdpozícióra.
Nem tudom miért nem sikerül neki. Semmi furfang nincs benne. Én azzal a felszereléssel veszem amit leírtam.
A 10492 H SR 1500 freki állandóan ad. Annak éjjel-nappal jönni kéne.
Türelem Fiúk!
Lassan ideér Kínából az LNB, a tükör már pozícióba állítva... Aztán "ugrik a majom a vízbe"...
Elvileg bele kellene férnie a műholdvevő vételi sávjába...
Fontos: ez az "X" sáv vételére készült LNB kizárólag a horizontális adások vételére alkalmas!!!(szerző)
Sikerült az X-sáv vétele a E25,8°-ról. Hosszú próbálkozás után a "nagyágyúra" fanyalodtam ( KATHREIN D180 ) mivel D140-es tükörrel vételhatáros helyzetet sem tudtam összehozni. Segítőkész információ alapján vettem egy AMIKO HD 8265+ beltérit, és mivel prímes tükörrel próbálkoztam, ezért egy INVERTO FLANGE SINGLE lnb-t használok. Egyenlőre csak a 10492H~1500 frekvencia vétele sikerült, de a többi már csak türelem kérdése.