Atomantiii írta:ING-SAT írta:Mint jeleztem, a dél-előtti (cca. 9:00 órai) és az esti (cca 21:00 órai) vételi lehetőség antennaszükséglete mögött jelentős méretbeli különbségek vannak! Részletesebben írtam erről már pld. a 2015. december 25.-i kommentemben is! Érdemes néha "visszaolvasni is", mielőtt megjegyzéseket teszünk! Mit írtam 2015.12.25.-én?; a stabil, állandó vételhez de. 9:00 óra korül 120-140 cm-es, míg este 21:00 óra körül 160-180 cm-es antenna ajánlott! [Ennek figyelembe vételével, kb. ez idő sávban rögzíthetsz pld. logot, inzertet, s nem egy akármilyen pillanat programrészletet, mivel az "számomra" egyáltalán nem bizonyítja az adott program stabil, 24 órás vételét! Nem véletlenül törekszem lehetőség szerint arra, hogy valami "érdemi képet" rögzítsek a vett programból, s a Fórum kommentjeimben elsősorban "ilyenekkel jelenek meg". A pillanatképek számomra erősen csökkent értékű vétel dokumentálások!)
Kérnék egy "időkijelzéses" (pld. hiradó előtti) vételi fotót az Afghansat 1 -ről 21:00 óra körüli időpontban "Nagy-kecskével", sem nem 180-as tükörrel!
Azt azért senki nem várhatja el, hogy több 100 hozzászólást bárki visszaolvasson és csak azután bátorkodjon bármint is beírni. Illetve, hogy téged a pillanatképek nem érdekelnek az egy dolog, attól még másnak lehet érdekes, engem meg a logók nem érdekelnek különösebben és attól, hogy egy pillanatképet közlök nem jelenti azt, hogy csak akkor járok abban a műholdpozícióban. Na meg kinek van ideje amúgy is 24 órán keresztül folyamatosan ellenőrizni, hogy most akkor van vétel, vagy nincs. De úgy látom akkor inkább hanyagolom a fórum színesebbé tételét, mert eddig igyekeztem a változásokat megosztani másokkal is amiket észreveszek, de akkor megtartom magamnak, nincs ebből semmi probléma.
Szia Robertooo!!
Nem kell félreértelmezni a megjegyzésemet. Mindig is értékeltem a hasznos vételi infóidat, s külön is kértem, hogy oszd meg azokat a fórumunk íróival, olvasóival is. Remélem ezt megteszed a jövőben is.
Megjegyzést, észrevételt, Te tettél az
Afghansat 1 vételével kapcsolatosan jelzett 160-180 cm-es antenna igény megjelölésemet követően, bár én jeleztem, hogy ez a méret igény, erősen napszak függő! Így, ha már ilyen gyorsan visszajelzünk egy kommentbeli infó közléssel kapcsolatban, akkor nem árt ha a konkrét műholdpozíciót érintő korábbi bejegyzésekbe is beleolvasunk, ez nem több száz bejegyzést jelent, és jelentett jelen esetben sem.
Mint fórum moderátornak, ugyan be van állítva "élőként" reggeltől késő estig a Fórum a PC-men, de ez nem azt jelenti, hogy egy 24 órán át ellenőrzöm az egyes vételei lehetőségeket. Előfordul, hogy én is dolgozom egy kicsit, mert valamiből azért meg kell élni.
A felteendő fórum fotókkal kapcsolatban a saját meglátásom továbbra is az, hogy a szöveges vételi infó közlésen túl közreadott vételi fotónak valami többlet információt célszerű közvetíteni az olvasók felé. Pld. egy "felpucolt csirke", vagy egyéb, program azonosítási adatot nem biztosító vétel fotója, képe, nem tudom, hogy milyen további vételi infót hordozhat az után, hogy jelezik, hogy; az adott paraméterű műsorcsomag minden programját kitűnően veszik.
Pld. mint az "ilyenekre" gondolok:
.
A Fórum olvasói felé is egy gesztus, hogy ha, nem csak kiteszünk a nyilvánosság elé, valami, semmi érdemleges infót nem tartalmazó vételi fotót, hanem ha az adott vételt, programot, pld. annak teszt ábrája, logoja, inzertje, órája, stb. vételi fotójával ismertetjük, tesszük meg. Én, legalább is ezt teszem a Fórumunk elindítása, azaz 8 év óta. Az olyan "jelentéktelen" műholdas platformok, mint pld. a "
Lyngsat" is, az új vételi lehetőségeket, az adott új program logójával mutatja be, szemlélteti. Kicsibe, mi is próbálgatnánk a "nagy elődök" által kidolgozott, alkalmazott, formációkat követni, ha van erre lehetőségünk.
Tehát nem megsértődni kell, hanem együtt gondolkodva, érdekes bejegyzésekkel, és "látványos" fotókkal közösen építenünk, alakítanunk a Magyar (Sat) TV-DX Klub Fórumát. Ehhez kérem továbbra a Te segítséged, együttműködésedet is.
Üdv.: