DVB-T mûsorsugárzás Szlovákiában.
Moderátor: ING-SAT
- Sszilu
- Vételi telephely: Öttevény
Re: DVB-T mûsorsugárzás Szlovákiában.
Sziasztok!
A D6V-n még tart a pozsonyi tesztsugárzás (HEVC, H.265), és az három műsort tartalmaz: FUNBOX 4K ULTRAHD, STV1HD, STV2HD.
A Funbox valódi 4K-ban ad (2160p), a többi 1080p-ben. A 4K tartalom többnyire tudományos, vagy természetfilm, eredeti nyelven. Angol, francia, német, vagy akár japán nyelvű műsorok futnak rajta. Szlovák nyelvű műsort még nem láttam.
Egy fotó, a 4K vételről:
Üdv.: Szilárd
A D6V-n még tart a pozsonyi tesztsugárzás (HEVC, H.265), és az három műsort tartalmaz: FUNBOX 4K ULTRAHD, STV1HD, STV2HD.
A Funbox valódi 4K-ban ad (2160p), a többi 1080p-ben. A 4K tartalom többnyire tudományos, vagy természetfilm, eredeti nyelven. Angol, francia, német, vagy akár japán nyelvű műsorok futnak rajta. Szlovák nyelvű műsort még nem láttam.
Egy fotó, a 4K vételről:
Horváth Szilárd
- ING-SAT
- Vételi telephely: Budapest X.
- Kapcsolat:
Szia Szilárd!Sszilu írta:A D6V-n még tart a pozsonyi tesztsugárzás (HEVC, H.265), és az három műsort tartalmaz: FUNBOX 4K ULTRAHD, STV1HD, STV2HD.
Mivel veszed ezt a 4K-s szlovák (FUNBOX 4K ULTRAHD) DVB-T-s adást! Mekkora processzor teljesítmény kell minimálisan hozzá?
Üdv.: Mihály
Hajdú Mihály dr. https://ing-sat.hu
- Sszilu
Szia Mihály!ING-SAT írta: Szia Szilárd!
Mivel veszed ezt a 4K-s szlovák (FUNBOX 4K ULTRAHD) DVB-T-s adást! Mekkora processzor teljesítmény kell minimálisan hozzá?
Nem PC-technikával, hanem egy LG UHD tévével (LG43UH664v) tudom fogni.
Horváth Szilárd
- ING-SAT
- Kapcsolat:
Ilyen jó a gyári tv DVB-T-s tunerje, vagy nagy a szlovák tv-adó UHD-s térő szintje?Sszilu írta:Szia Mihály!ING-SAT írta: Szia Szilárd!
Üdv: Mihály
- Sszilu
Az LG tunerjei nagyon jók, ez pedig egy kicsivel még érzékenyebb, mint a régi volt (32LG5500 LCD). Mellesleg Pozsony ide csak 50 km, és a "digitális 5kW" VHF-en elég nagy térerőt produkál, simán, akadozás nélkül fogható.ING-SAT írta:Ilyen jó a gyári tv DVB-T-s tunerje, vagy nagy a szlovák tv-adó UHD-s térő szintje?Sszilu írta:Szia Mihály!ING-SAT írta: Szia Szilárd!
Üdv: Mihály
Horváth Szilárd
- ING-SAT
- Kapcsolat:
Szia Szilárd!Sszilu írta:Az LG tunerjei nagyon jók, ez pedig egy kicsivel még érzékenyebb, mint a régi volt (32LG5500 LCD). Mellesleg Pozsony ide csak 50 km, és a "digitális 5kW" VHF-en elég nagy térerőt produkál, simán, akadozás nélkül fogható.
Sat tunerje is van ennek az LG tévédnek?, ha igen, akkor ott, hogy muzsikál!
Van 1-2, 4K UHD adás, tesztadás az Astran és a HotBirden is, azok is erős jelszintűek lehetnek.
Én a 4K-as műholdas adásoknál PC tunerrel "próbálkozom", mert a SAMSUNG UE50F6650 típusú, 3D-s LED tévémbe, van ugyan DVB-S2, DVB-T2 és DVB-C tuner is, de még nem 4K-s.
- Sszilu
Szia Mihály!ING-SAT írta: Szia Szilárd!
Sat tunerje is van ennek az LG tévédnek?, ha igen, akkor ott, hogy muzsikál!
Van 1-2, 4K UHD adás, tesztadás az Astran és a HotBirden is, azok is erős jelszintűek lehetnek.
Én a 4K-as műholdas adásoknál PC tunerrel "próbálkozom", mert a SAMSUNG UE50F6650 típusú, 3D-s LED tévémbe, van ugyan DVB-S2, DVB-T2 és DVB-C tuner is, de még nem 4K-s.
A SAT-tuner is jól működik, veszi is a 4K adásokat. A műholdas érzékenységéről, tapasztalat híján, sajnos, nem tudok sokat mondani.
Egy fotó, a 4K SAT-vételről:
Horváth Szilárd
- ING-SAT
- Kapcsolat:
Köszi az infót!Sszilu írta:.........A SAT-tuner is jól működik, veszi is a 4K adásokat. A műholdas érzékenységéről, tapasztalat híján, sajnos, nem tudok sokat mondani....
-
- Vételi telephely: Felsőörspuszta
Sziasztok remélem,hogy jó helyre írok.
Én Fejér megye északi részén lakom (pont a csücske) és amíg analóg adás volt simán tudtam nézni a szlovák adókat (stv1 stv2, markiza, joj, néha német RTL, két orosz adó jött be). mióta digitális adás van nem tudom merre forgassam az antennát (lepke) régen Pest felé ált most onnan semmi..
segítsetek merre probalkozzam???
előre is köszönöm... üdv kay.
Én Fejér megye északi részén lakom (pont a csücske) és amíg analóg adás volt simán tudtam nézni a szlovák adókat (stv1 stv2, markiza, joj, néha német RTL, két orosz adó jött be). mióta digitális adás van nem tudom merre forgassam az antennát (lepke) régen Pest felé ált most onnan semmi..
előre is köszönöm... üdv kay.
- Németh Józsi
- Vételi telephely: Békés
- Kapcsolat:
Szia!
Eredményes próbálkozást!
üdv Józsi
ui: UHF 21 csatorna sikeres székesfehérvári vételéről tudok, te 50 km-rel közelebb vagy az adóhoz.
Gondolom szlovák adásokat szeretnél venni...így érdemes észak felé néző antennával próbálkozni. Van egy kis segítség ezen az oldalon http://www.dvbtmap.eu - nagy valószínűséggel két adóállomás is elérhető nálad, Selmecbánya melletti Szinya-hegyen (Sitno) lévő ill. Párkány-nána. Gyakorlatban a két adó SFN-ben, azaz azonos frekvencián sugároz és tőled kb. 15°-os szögben látszanak (Párkány-nána => észak -8°, Szinya-hegy => észak +7°). Állítsd az antennát a kettő közé északnak, és egy fontos dolgot ne felejts el, az antennát 90°-kal elforgatni tengelye körül (lepke antennát el kell dönteni, hogy a "bajusz" formájú sugárzók függőlegesen álljanak), mert a szlovákok a digitális átallással egy időben adóantennák polarizációját is megváltoztatták. Gyanítom, hogy ezért nem sikerült eddig a vétel. Frekvenciák: keresést az UHF 21 csatornán (474 MHz) végezd - ez a legerősebb (50 kW) és magyarországi zavar nincs rajta - ezen szabadon vehető kereskedelmi csatornák vannak, a közszolgálatot az UHF 48-on sugározzák + van két kisebb teljesítményű multiplex is UHF 31 (kódolt adások) ill. UHF 50 (szabadon vehető csatornák).kay 77 írta:Én Fejér megye északi részén lakom (pont a csücske) és amíg analóg adás volt simán tudtam nézni a szlovák adókat ...mióta digitális adás van nem tudom merre forgassam az antennát (lepke) régen Pest felé ált most onnan semmi..
Eredményes próbálkozást!
üdv Józsi
ui: UHF 21 csatorna sikeres székesfehérvári vételéről tudok, te 50 km-rel közelebb vagy az adóhoz.