Erre van esélyem Székesfehérváron? Épp arra néz az antennám most.
Földi TV adások vétele.
Moderátor: ING-SAT
- podapu
- Vételi telephely: Szarvas
Re: Földi TV adások vétele.
Szia.
A terepprofil szerint az ungvári adóra nem igazán van esélyed. A Bükk takar rendesen. Viszont Huszt-ról el csípheted valamelyik adást ott minimális a takarás. O22-O34-O48 csatornákon, az 375 km hozzád.
Egy erősebb tropó elviheti egészen hozzád az adókat.
Ungvár-Székesfehérvár
http://www.dvbtmap.eu Itt meg tudod nézni az adókat, van vagy nincs e takarás.
Nálam tiszta rálátás van az adóra.
A terepprofil szerint az ungvári adóra nem igazán van esélyed. A Bükk takar rendesen. Viszont Huszt-ról el csípheted valamelyik adást ott minimális a takarás. O22-O34-O48 csatornákon, az 375 km hozzád.
Egy erősebb tropó elviheti egészen hozzád az adókat.
Ungvár-Székesfehérvár
http://www.dvbtmap.eu Itt meg tudod nézni az adókat, van vagy nincs e takarás.
Nálam tiszta rálátás van az adóra.
Üdv.: podapu
- LuciFerko
- Vételi telephely: Enying/Székesfehérvár
Köszönöm! Csak az O34 esélyes nálam, mivel a másik két csatorna foglalt. Akkor ezt majd figyelgetem reggelente.
- podapu
Sziasztok.
Ma reggel is volt egy gyenge tropó de ma éjjel holnap reggel érdemes lesz figyelni főleg a délnyugat dunántúliaknak, erősebb tropó várható. Véleményem szerint a Szlovén Horvát Bosnyák adásokon kívül az Olaszok sem esélytelenek!
Ma csak gyenge Ukrán vételek voltak.
.
-------- O34 ----------------- O28 -----------
Ma reggel is volt egy gyenge tropó de ma éjjel holnap reggel érdemes lesz figyelni főleg a délnyugat dunántúliaknak, erősebb tropó várható. Véleményem szerint a Szlovén Horvát Bosnyák adásokon kívül az Olaszok sem esélytelenek!
Ma csak gyenge Ukrán vételek voltak.
.
-------- O34 ----------------- O28 -----------
- Sszilu
- Vételi telephely: Öttevény
Szia Gyuri!podapu írta:Véleményem szerint a Szlovén Horvát Bosnyák adásokon kívül az Olaszok sem esélytelenek!
Én is néztem az előrejelzést, de sajnos "teljes csend" van dél-nyugat felől. Éjfél után, fél egykor, majd 4-kor, 6 és 7 körül is néztem, és még URH-n sem volt, és jelenleg sincs semmi különös.
Eléggé mellément ismét ez az előrejelzés.
Üdv.: Szilárd
Horváth Szilárd
- podapu
Szia
Az biztos hogy mellé ment de nálam nem annyira, annak ellenére hogy felém nem jeleztek elő komolyabb tropót.
Analógban jön az Ukrán Ungvárról, A Román TVR1 VHF-sávon 6-8-9-10 csatornákon. A Szerbek Bánátság Vajdaság Belgrád vonaláig minden jön.
Boszniából C5-C6-PTPC, C11 BHRT UHF-ben OBN, FTV. A képminőség a gyenge és jó között változik.
Még aránylag mindig jól jönnek a Bosnyák adók (09:17-kor) pedig a távolság 360 km körül van.
Az biztos hogy mellé ment de nálam nem annyira, annak ellenére hogy felém nem jeleztek elő komolyabb tropót.
Analógban jön az Ukrán Ungvárról, A Román TVR1 VHF-sávon 6-8-9-10 csatornákon. A Szerbek Bánátság Vajdaság Belgrád vonaláig minden jön.
Boszniából C5-C6-PTPC, C11 BHRT UHF-ben OBN, FTV. A képminőség a gyenge és jó között változik.
Még aránylag mindig jól jönnek a Bosnyák adók (09:17-kor) pedig a távolság 360 km körül van.
- Németh Józsi
- Vételi telephely: Békés
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Nálam kiváló terjedés van az UHF sávon Ukrajna felől, számos analóg adót veszek annak ellenére, hogy a csatornán a közelben DVB-T adó üzemel.
22 Inter - (DVB-T zavar Békéscsabáról !!!)
28 1+1 - (DVB-T zavar Békéscsabáról !!!)
30 Era
31 ?
33 Inter
34 Era
40 Inter
47 K1
48 M+S (színes - nincs DVB-T zavar)
üdv Józsi
szerkesztve:
"Elnéztem déli irányba is" - negyed órával ezelőttig tudtam venni két vajdasági adóállomást is, Szabadka és Versec...
Nálam kiváló terjedés van az UHF sávon Ukrajna felől, számos analóg adót veszek annak ellenére, hogy a csatornán a közelben DVB-T adó üzemel.
22 Inter - (DVB-T zavar Békéscsabáról !!!)
28 1+1 - (DVB-T zavar Békéscsabáról !!!)
30 Era
31 ?
33 Inter
34 Era
40 Inter
47 K1
48 M+S (színes - nincs DVB-T zavar)
üdv Józsi
szerkesztve:
"Elnéztem déli irányba is" - negyed órával ezelőttig tudtam venni két vajdasági adóállomást is, Szabadka és Versec...
- podapu
Sziasztok
Szia Józsi
Az ukránok nem jöttek olyan sok helyen nálam, nem is igazán nagyon jó képminőségben.
Ungvár a O33 Inter ami tűrhető a K1 O47 nagyon gyenge volt.
Husztról is csak az O34, 1-nemzeti és az O48 jött. Az 1+1 nagyon gyenge volt.
..
A Szerb adások Belgrádig jól jöttek, napközben a vajdasági rész kisebb megszakításokkal folyamatos volt. Nagyon ritkán fordul elő hogy egész nap vehetők az adások.
.
.
A Horvát tv ritkán vehető nálam ugyan is frekvencia egybeesés van. C36-C44 Kékes és az nagy térerővel jön.
Ma a Horvát adók nagyon elnyomták Kékest.
.
Bosznia.
Nem tudok mit mondani, az utóbbi időben gyakran fogom a bosnyák adásokat és a meglepő hogy igen jó minőségben egy-két adójukat.
Annak ellenére hogy szinte minden adójuk 300 km felett van. És ma is jól jött több adás.
.
---------OBN C35----------------------------FTV C29
.
----------K3 C41--------------------------Uhf C46- VHF C11
VHF C5-C6-C12
Szia Józsi
Az ukránok nem jöttek olyan sok helyen nálam, nem is igazán nagyon jó képminőségben.
Ungvár a O33 Inter ami tűrhető a K1 O47 nagyon gyenge volt.
Husztról is csak az O34, 1-nemzeti és az O48 jött. Az 1+1 nagyon gyenge volt.
..
A Szerb adások Belgrádig jól jöttek, napközben a vajdasági rész kisebb megszakításokkal folyamatos volt. Nagyon ritkán fordul elő hogy egész nap vehetők az adások.
.
.
A Horvát tv ritkán vehető nálam ugyan is frekvencia egybeesés van. C36-C44 Kékes és az nagy térerővel jön.
Ma a Horvát adók nagyon elnyomták Kékest.
.
Bosznia.
Nem tudok mit mondani, az utóbbi időben gyakran fogom a bosnyák adásokat és a meglepő hogy igen jó minőségben egy-két adójukat.
Annak ellenére hogy szinte minden adójuk 300 km felett van. És ma is jól jött több adás.
.
---------OBN C35----------------------------FTV C29
.
----------K3 C41--------------------------Uhf C46- VHF C11
VHF C5-C6-C12
- podapu
Sziasztok
Reggelente tropós időszak van hol délről hol északi irányból.
Tegnap is jó minőségben foghatók voltak az Ukrán adások, ma meg dél felől a szerb adások.
Reggelente tropós időszak van hol délről hol északi irányból.
Tegnap is jó minőségben foghatók voltak az Ukrán adások, ma meg dél felől a szerb adások.
- podapu
Sziasztok.
Ma reggel is gyorsan körbe forgattam az antennákat, és ahol van még analóg adás az most reggel is jött.
Ukrajna, Románia, Bosznia.
..
..
Ma reggel is gyorsan körbe forgattam az antennákat, és ahol van még analóg adás az most reggel is jött.
Ukrajna, Románia, Bosznia.
..
..