TV-DX a VHF-I. sávban.
Moderátor: ING-SAT
- podapu
- Vételi telephely: Szarvas
Re: TV-DX a VHF-I. sávban.
Sziasztok.
Az első ES ami igen rövid ideig tartott a minőség sem volt valami jó.
Mindössze pár perces vétel az E3 csatornán a JRTV adása.
Az első ES ami igen rövid ideig tartott a minőség sem volt valami jó.
Mindössze pár perces vétel az E3 csatornán a JRTV adása.
Üdv.: podapu
-
- Vételi telephely: Bácsföldvár (Vajdaság - Szerbia)
Gratulálok Gyuri!
Tényleg rövid ideig tarthatott, mert nálam még csak nem is jelezte a dxmaps, hogy ES lenne.
Üdv: Győzi
Tényleg rövid ideig tarthatott, mert nálam még csak nem is jelezte a dxmaps, hogy ES lenne.
Üdv: Győzi
- Németh Józsi
- Vételi telephely: Békés
- Kapcsolat:
Szia Gyuri, sziasztok!
Nálam is kb. ilyen minőségű volt a Jordán TV vétele, az orosz kicsit jobb. Ma kora este R1-en villant be kép, de nagyon gyenge volt...
üdv Józsi
Nálam is kb. ilyen minőségű volt a Jordán TV vétele, az orosz kicsit jobb. Ma kora este R1-en villant be kép, de nagyon gyenge volt...
üdv Józsi
- Németh Józsi
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Kicsit felújítottam a DX technikámat -> PC alaplap, processzor, operációs rendszer csere -> 2-3 estére tervezett munka több, mint 1 hétig tartott. Tegnapelőtt állt össze a technika, tegnap sikerült élesben is kipróbálni. Meglepetésemre a késő esti órákban - 21 óra után - némi terjedést észleltem az R1-2 csatornákon + az OIRT-URH-n. Sajnos gyenge, hullámzó vétel sikeredett - kényszerűségből analóg TV tuner kártyát is ki kellett cserélnem (most egy bolhapiacon 300 Ft-ért beszerzett Mercury PC TV üzemel), így a korábbi vételeimhez nem tudok hasonlítani. Mintha a tuner érzéketlenebb lenne, mint az előző (ITV-301), viszont közepes jelszinten (140km-re lévő román TV adó) zajmentesebb képet látok.
Akkor a lényeg, vagyis a vételek:
R1 - 1tv, rossia1, Tv Center volt azonosítható + egy ismeretlen logó is feltűnt pár másodpercre
R2 - 1tv
URH - R.Rossia1, R.Mayak, UR2, Avto Radio,
logok térképen
üdv Józsi
Kicsit felújítottam a DX technikámat -> PC alaplap, processzor, operációs rendszer csere -> 2-3 estére tervezett munka több, mint 1 hétig tartott. Tegnapelőtt állt össze a technika, tegnap sikerült élesben is kipróbálni. Meglepetésemre a késő esti órákban - 21 óra után - némi terjedést észleltem az R1-2 csatornákon + az OIRT-URH-n. Sajnos gyenge, hullámzó vétel sikeredett - kényszerűségből analóg TV tuner kártyát is ki kellett cserélnem (most egy bolhapiacon 300 Ft-ért beszerzett Mercury PC TV üzemel), így a korábbi vételeimhez nem tudok hasonlítani. Mintha a tuner érzéketlenebb lenne, mint az előző (ITV-301), viszont közepes jelszinten (140km-re lévő román TV adó) zajmentesebb képet látok.
Akkor a lényeg, vagyis a vételek:
R1 - 1tv, rossia1, Tv Center volt azonosítható + egy ismeretlen logó is feltűnt pár másodpercre
R2 - 1tv
URH - R.Rossia1, R.Mayak, UR2, Avto Radio,
logok térképen
üdv Józsi
- Hajnal István
- Vételi telephely: Jászfényszaru
Szia Józsi!
Gratulálok a szép vételekhez és az új berendezéshez.
Nálanm eddig semmi sem volt , de ma fél 10 körül az R1 aktív volt. Az azonosítás nem sikerült nagyon gyenge volt a vétel.
Üdv: Hajnal István
Gratulálok a szép vételekhez és az új berendezéshez.
Nálanm eddig semmi sem volt , de ma fél 10 körül az R1 aktív volt. Az azonosítás nem sikerült nagyon gyenge volt a vétel.
Üdv: Hajnal István
Szép napot mindenkinek!
A térerő legyen veletek.
A térerő legyen veletek.
- Németh Józsi
- Kapcsolat:
Szia!
Köszönöm, természetesen vannak fotóim is, csak időm nincs felpakolni a netre...igazából nem volt extra minőségű vétel, a rögzített logókban semmi újdonság, majd ha lesz rá időm feltöltöm őket.
üdv Józsi
szerkesztve:
1tv - órája (magyar idő szerint 22:19-kor)
Rossia 1 - GTRK nevét nem lehet kiolvasni
TV Center - (logó forma, méret és elhelyezés alapján)
unid - (gyenge szinkron bizonytalan volt a vétel)
Köszönöm, természetesen vannak fotóim is, csak időm nincs felpakolni a netre...igazából nem volt extra minőségű vétel, a rögzített logókban semmi újdonság, majd ha lesz rá időm feltöltöm őket.
üdv Józsi
szerkesztve:
1tv - órája (magyar idő szerint 22:19-kor)
Rossia 1 - GTRK nevét nem lehet kiolvasni
TV Center - (logó forma, méret és elhelyezés alapján)
unid - (gyenge szinkron bizonytalan volt a vétel)
- Németh Józsi
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Tegnapi R1 vételből kiemelnék egy adást, ha ez azonosító, akkor számomra ismeretlen:
A felirat: "доказательство бога" (bizonyíték isten) - közben youtube-ról: https://youtu.be/OUEp2LbqGTg - első fotón a bal alsó logó "NTV" feliratot rejtheti...mire megírtam a hozzászólást, szépen meglett a megfejtés.
Sajnos a képernyőn alig láttam valamit...csak folyamatos interferenciát...feljegyeztem pár képvivő frekvenciát: 49,7399; 49,7408; 49,7436; 49,7487; 49,7499; 49,7604 MHz.
üdv Józsi
szerkesztve:...és ami még érdekesebb, két listázott adó van az R1-en, Mirnij 500 Watt - valahol Kelet-Szibériában ill. Totma 100 Watt "csak" 2034 km távolságra
Tegnapi R1 vételből kiemelnék egy adást, ha ez azonosító, akkor számomra ismeretlen:
A felirat: "доказательство бога" (bizonyíték isten) - közben youtube-ról: https://youtu.be/OUEp2LbqGTg - első fotón a bal alsó logó "NTV" feliratot rejtheti...mire megírtam a hozzászólást, szépen meglett a megfejtés.
Sajnos a képernyőn alig láttam valamit...csak folyamatos interferenciát...feljegyeztem pár képvivő frekvenciát: 49,7399; 49,7408; 49,7436; 49,7487; 49,7499; 49,7604 MHz.
üdv Józsi
szerkesztve:...és ami még érdekesebb, két listázott adó van az R1-en, Mirnij 500 Watt - valahol Kelet-Szibériában ill. Totma 100 Watt "csak" 2034 km távolságra
- podapu
- Vételi telephely: Szarvas
Szia Józsi.
Nem tudom hogy csinálod de jól csinálod Nálam csak azonosíthatatlan gyenge jel volt.
Szép vétel!
Nem tudom hogy csinálod de jól csinálod Nálam csak azonosíthatatlan gyenge jel volt.
Szép vétel!
Üdv.: podapu
- Németh Józsi
- Kapcsolat:
Szia Gyuri!
üdv Józsi
köszönöm, ezt én sem tudom, hogy hogyan csinálom...csak jött valami...az érzéketlen Mercury TV kártyával. Sajnos kis jelnél semmi vétel vele, ill. 3-4 másodperc mire "észrevesz" bármit, míg a régi koreai ITV-301 egyből szinkront talál és képet ad. Ebből adódóan vasárnap visszaszereltem a ITV-301-et, és kézzel rátettem egy másik gyártó által azonos chipset-tel épített tuner kártya driverét. Hang nincs, instabil a működés, de még "próbálkozok".podapu írta:Nem tudom hogy csinálod de jól csinálod Nálam csak azonosíthatatlan gyenge jel volt.
Szép vétel!
üdv Józsi
- LuciFerko
- Vételi telephely: Enying/Székesfehérvár
Józsi! Szerintem lesz nekik nagyobb adójuk is a közelben, mert 2001-2002 táján mamáméknál rendszeresen rámászott a budapesti MTV1-re! "HTB" logo volt talán egy kis földgömbbel a bal alsó sarokban. Vagy az a 100 watt ütötte ki 80 km-re a széchenyi hegyi adót?Németh Józsi írta:Sziasztok!
üdv Józsi