Szia Jana!njjana írta:Nagyon érdekes, és egy picit megdöbbentő számomra, amit írtál. Általában töbször ( már-már betegesen ) visszaellenörzöm magam, mielött billentyüzetet ragadnék, a beíráshoz.
De most megint megtettem. Több orosz, és nyugati fórumon is fent vagyok. Kérésemre a következő visszajelzéseket kaptam, a 14W Express-AM8 hold vételéről.
Párizs, 120-as tükör, 5,8-6,2 dB, Észak-Bajorország ( erős havazás mellett ) 125-ös tükör 7,4-7,7 dB, Fehéroroszország (tükörméretet nem kaptam ) 90/70%
Nálam ( M3 kivezető mellett ) nagy kecskeméti antennával 8-8,5 dB
Nekifutottam a képek felrakásának megint. Talán így sikerül....
Ennyi előzmények után most már én is ránéztem erre az új orosz műhold, új RSCC promojára.
Nálam némileg 10 dB feletti jelszinttel (a jelszint ingadozás miatt sem esik 10,0 dB alá!) vehető a 180-as Grantevel, az OMICOM PC kártyával, viszont az AzBox nem keresi le, annak valamiért nem szabványos a jel?! (Talán ugyanezen okból nem tudta megfogni érdemben, az említett Dél-pesti amatőr társunk sem!). Eszerint helyes az a tippelés, hogy egy jól beállított 110-es tükörrel s egy jó LNB-vel, Magyarországon, Budapest körzetében már megfogható ez a teszt csatorna. Az, hogy a további transzpondereket majd milyen jelszinttel adják, az még egy másik kérdés.
Figyelemmel arra, hogy a tesztcsatornát 5/6-os FEC-el adják, így annak a stabil vételhez ajánlott antenna méretnek, cca. 6,3 - 6,5 dB-s jelet kell produkálni.
Egy nem linkes, mostani fotómat én felteszek: