DVB-T müsorsugárzás Németországban.
Moderátor: ING-SAT
- Sszilu
- Vételi telephely: Öttevény
Re: DVB-T müsorsugárzás Németországban.
Sziasztok!
A tegnapi tropóról számolok be, ami nagyon izgalmasra sikeredett!
Tévén két német multiplexet fogtam, mégpedig új vételként a D28 H-n (a H a polarizációra vonatkozik nem a csatornára) Amberg (50 kW, kb. 450 km) adójáról a BR muxot, és mint már többször visszatérő vételként a D25 H-n Rhön-Heidelstein (50 kW, kb. 630 km), ZDF csomagját. A vétel hullámzott, de meglepően nagy térerővel volt jelen:
Két osztrák csomagot is sikerült fognom, a D37 H, és a D45 H csatornán, mindkettő Linzből (kb. 252 km).
A DAB-vételeket is ide teszem, mert igazából egy téma.
A VHF-III. sávon, szintén jó terjedés volt, 10 csatornán fogtam nagy térerővel német digitális rádiócsomagokat, kivétel nélkül V-polárral!
5C, DR Deutschland:
8B, MDR Thueringen:
8C, BR Franken, Dillberg:
8D, SWR BW S, (Südwest Rundfunk Baden-Württemberg Süd):
9D, SWR BW N, Aalen, (Südwest Rundfunk Baden-Württemberg Nord):
10A, BR Franken,
10B, BR Franken, Ochsenkopf:
10D, Bayern:
11A, Ingolstadt, elfelejtettem felvételt készíteni róla...
11B, DRS BW, Stuttgart (Digitalradio Südwest, Baden-Württemberg)
Itt a legutolsó vétellel egyidőben, nagyon jó minőségben jött Hornisgrinde adójáról, a 100,4 MHz-en, a Radio Regenbogen is. Az adó telephelye meglehetősen közel van a francia határhoz, de francia adót, sajnos nem sikerült fognom.
100,4 MHz, Radio Regenbogen, Hornisgrinde, 70 kW, kb. 695 km:
https://1drv.ms/u/s!AqVs4ayqsep7tysq6iAwfeS059uq
https://1drv.ms/u/s!AqVs4ayqsep7tyzkngH9NJmgjRrN
Az egész tropó, kb. 17-24 óra között le is zajlott, éjfél után már nem jöttek igazán távoli URH-adók sem. Hajnalban megnéztem még egyszer is, de akkorra eltűnt minden, és reggelre sem tért vissza.
Üdv.: Szilárd
A tegnapi tropóról számolok be, ami nagyon izgalmasra sikeredett!
Tévén két német multiplexet fogtam, mégpedig új vételként a D28 H-n (a H a polarizációra vonatkozik nem a csatornára) Amberg (50 kW, kb. 450 km) adójáról a BR muxot, és mint már többször visszatérő vételként a D25 H-n Rhön-Heidelstein (50 kW, kb. 630 km), ZDF csomagját. A vétel hullámzott, de meglepően nagy térerővel volt jelen:
Két osztrák csomagot is sikerült fognom, a D37 H, és a D45 H csatornán, mindkettő Linzből (kb. 252 km).
A DAB-vételeket is ide teszem, mert igazából egy téma.
A VHF-III. sávon, szintén jó terjedés volt, 10 csatornán fogtam nagy térerővel német digitális rádiócsomagokat, kivétel nélkül V-polárral!
5C, DR Deutschland:
8B, MDR Thueringen:
8C, BR Franken, Dillberg:
8D, SWR BW S, (Südwest Rundfunk Baden-Württemberg Süd):
9D, SWR BW N, Aalen, (Südwest Rundfunk Baden-Württemberg Nord):
10A, BR Franken,
10B, BR Franken, Ochsenkopf:
10D, Bayern:
11A, Ingolstadt, elfelejtettem felvételt készíteni róla...
11B, DRS BW, Stuttgart (Digitalradio Südwest, Baden-Württemberg)
Itt a legutolsó vétellel egyidőben, nagyon jó minőségben jött Hornisgrinde adójáról, a 100,4 MHz-en, a Radio Regenbogen is. Az adó telephelye meglehetősen közel van a francia határhoz, de francia adót, sajnos nem sikerült fognom.
100,4 MHz, Radio Regenbogen, Hornisgrinde, 70 kW, kb. 695 km:
https://1drv.ms/u/s!AqVs4ayqsep7tysq6iAwfeS059uq
https://1drv.ms/u/s!AqVs4ayqsep7tyzkngH9NJmgjRrN
Az egész tropó, kb. 17-24 óra között le is zajlott, éjfél után már nem jöttek igazán távoli URH-adók sem. Hajnalban megnéztem még egyszer is, de akkorra eltűnt minden, és reggelre sem tért vissza.
Horváth Szilárd
- podapu
- Vételi telephely: Szarvas
Gratulálok szép vételek! Sajnos nálam -ban volt minden, eddig nem ért el pedig hajnali 3-ig kitartottam eredmény nélkül
Üdv.: podapu
- Sszilu
Köszönöm, Gyuri!podapu írta:Gratulálok szép vételek! Sajnos nálam -ban volt minden, eddig nem ért el pedig hajnali 3-ig kitartottam eredmény nélkül
Nagy szerencsém volt, az előrejelzés sem ígért sok mindent, és az egész is, csak pár órán át tartott, pont attól az időponttól, mikor hazaértem. Kár, hogy nem ért el tovább keletre a tropó!
Horváth Szilárd
-
- Vételi telephely: Frankfurt am Main
Sziasztok.
AMIKO Mini Combo HD SE. SW verzió: 14020A00_2.2.06 EMU. Műhódas vétel tökéletes. A probléma akkor kedődött, AMIKO a németek a hónap elején DVB-T2-re váltottak. A DVB-T2 adásokat szépen lekeresi, mentés után azonban sehol sincsenek a listán. 5let?
N 50,12 E 8,62
AMIKO Mini Combo HD SE. SW verzió: 14020A00_2.2.06 EMU. Műhódas vétel tökéletes. A probléma akkor kedődött, AMIKO a németek a hónap elején DVB-T2-re váltottak. A DVB-T2 adásokat szépen lekeresi, mentés után azonban sehol sincsenek a listán. 5let?
N 50,12 E 8,62
- logovadasz
- Vételi telephely: Sárszentágota
- Kapcsolat:
Szia stubflex
A probléma oka igen egyszerű: Ha, jól sejtem a 2.-ig generációs T2-re váltottak már át ahol vételeznéd a műsort, vagyis már a DVB-T2/HEVC formátumban adják már a műsorokat. Az említett STB nem képes eme "kódolású" muxok vételére, így másik STB-t kell beszerezned.
http://www.dvb-t2hd.de/
Üdvözlettel:
logovadasz
A probléma oka igen egyszerű: Ha, jól sejtem a 2.-ig generációs T2-re váltottak már át ahol vételeznéd a műsort, vagyis már a DVB-T2/HEVC formátumban adják már a műsorokat. Az említett STB nem képes eme "kódolású" muxok vételére, így másik STB-t kell beszerezned.
Üdvözlettel:
logovadasz
-
logovadasz írta:Szia stubflex
Üdvözlettel:
logovadasz
Szia logovadasz.
Köszönöm a gyors és hasznos választ. Így már tudom, mit verjek bele. Még egy kérdés. A beltéri HW része eleve nem alkalmas ennek a szabványnak a kezelésére vagy egy FW csere (ha lesz rá) segíthet majd a probléma megoldásában?
- logovadasz
- Vételi telephely: Sárszentágota
- Kapcsolat:
Szia stubiflex
Pénzt, mindenképp el kell verni egy új boxra. A beltéri hardveresen alkalmatlan, az új szabványú műsorok vételére, szoftveresen sem megoldható. Hogy, az említett custom szoftból van-e újabb, az jó kérdés. A gyári, legutolsó szoft a 2.3.65-ös verziónál tart. Csak, az alkalmatlan arra, amit a most a boxon lévő szoftver tud és amire használható.
Üdvözlettel:
logovadasz
Pénzt, mindenképp el kell verni egy új boxra. A beltéri hardveresen alkalmatlan, az új szabványú műsorok vételére, szoftveresen sem megoldható. Hogy, az említett custom szoftból van-e újabb, az jó kérdés. A gyári, legutolsó szoft a 2.3.65-ös verziónál tart. Csak, az alkalmatlan arra, amit a most a boxon lévő szoftver tud és amire használható.
Üdvözlettel:
logovadasz
-
Köszönöm a valaszt.
Ezek a csatik jönnek muholdrol is, igyhat belteri nem lesz cserelve, legalabb is ez miatt nem.
Üdv, Stubiflex.
Ezek a csatik jönnek muholdrol is, igyhat belteri nem lesz cserelve, legalabb is ez miatt nem.
Üdv, Stubiflex.
- Sszilu
Sziasztok!
Még reggel, majdnem két teljes év után, ismét sikerült fognom a D25V-n az ARD-MDR muxot.
Még reggel, majdnem két teljes év után, ismét sikerült fognom a D25V-n az ARD-MDR muxot.
Horváth Szilárd