Hát a tanulság meglepõ volt: a barátságos fogadtatást követõen lehetõséget biztosított az üzlet vezetõje valamennyi náluk forgalmazott DVB-T vevõ kipróbálására. Így további Optibox vevõt, Strongot, Triaxot és Hirschmann -t próbálhattam ki.Kocsis Ferenc írta:Maradt számomra a 3 napon belüli csere... + a tanulság...
http://www.direktdigital.hu/webshop/fol ... 4-hd.phtml
A végeredmény: az Optibox T1000 vevõk közel azonos érzékenységüek voltak, azaz ezeket Budapestre és a kabhegyi adó "tövébe" szánhatták gyártói. Távolabbról kár ezen készülékbe beruházni, mivel idõjárási tartalék nem marad... Tanulság: ezt a készüléket talán nem Szombathelyen kellene forgalmazni...
Nagyon kellemes meglepetés volt azonban a Strong: érzékenyebbnek tûnt, mint a Digipal-2. Legalábbis az üzlet szerény antennarendszerén tesztelve. Az Optibox pedig nyomába sem léphet. Csakhát ezek a készülékek kicsit drágábbak.
Azonos tuner érzékenységet tapasztaltam a Strong SRT-8300 CI és a Strong SRT-8345 CI+SRT-6006 kombó készüléket illetõen. Ez utóbbi most akciós áron (59.200 Ft) kapható, és ez osztrák viszonylatban is jó ár. Én is ez utóbbi mellett döntöttem.
BÁTRAN AJÁNLOM E TÍPUSOKAT BÁRKINEK !
Ami a kártyát illeti: az AH módosította közleményét, a kártya már most is pénzbe kerül. Mint kiderült: 6.000 Ft/db/év.
Az itthoni tesztet - más elfoglaltságom miatt - holnapra halasztottam.