DAB

Földi digitális rádió műsorszórás.

Moderátor: ING-SAT

Válasz küldése
kamil1
Vételi telephely: Michalovce [Nagymihály] (Szlovákia)

Re: DAB

Hozzászólás Szerző: kamil1 »

Sziasztok,tegnap olvastam,hogyi Pohorje is mar be volt kapcsolva mint test,nemtudom,ha mennyi ideig,vagy csak valamikor,hasznal tII kodot 813,de ami fontos hogy irjak hogy van -17db ,es azimut 202,de akkor meg a frekvencia.hu irja hogy a signal terjedes lesz ND 10kw ami en se nem hittem,de ugy van oda irva,lehet hogy mar a fm list oldalan van a diagram is,de nemtudom bekerulni oda,koszonom ha valamit valaki ujszakod tudja.
Kocsis Ferenc
Site Admin
Vételi telephely: Fertőd
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kocsis Ferenc »

kamil1 írta: 2025.01.10. 09:32Sziasztok,tegnap olvastam,hogyi Pohorje is mar be volt kapcsolva mint test,nemtudom,ha mennyi ideig,vagy csak valamikor,hasznal tII kodot 813,de ami fontos hogy irjak hogy van -17db ,es azimut 202,de akkor meg a frekvencia.hu irja hogy a signal terjedes lesz ND 10kw ami en se nem hittem,de ugy van oda irva,lehet hogy mar a fm list oldalan van a diagram is,de nemtudom bekerulni oda,koszonom ha valamit valaki ujszakod tudja.
Köszönjük az infót! Esetleg ha megírnád, hol olvastad... Az általad jelzett TII kód viszont eldöntheti a szlovén 4-es mux telephely kérdéseit... Viszont arra kérnélek,jelezd a pontos lakhelyed, akár e-Mailban is, vagy írjad be az adataidhoz... Én Szlovákiát írtam be "előzetesen" az e-Mail címed alapján...
Köszönettel: Feri
Sszilu
Vételi telephely: Öttevény

DAB (SI)

Hozzászólás Szerző: Sszilu »

Kocsis Ferenc írta: 2025.01.10. 11:51
kamil1 írta: 2025.01.10. 09:32Sziasztok,tegnap olvastam,hogyi Pohorje is mar be volt kapcsolva mint test,nemtudom,ha mennyi ideig,vagy csak valamikor,hasznal tII kodot 813,de ami fontos hogy irjak hogy van -17db ,es azimut 202,de akkor meg a frekvencia.hu irja hogy a signal terjedes lesz ND 10kw ami en se nem hittem,de ugy van oda irva,lehet hogy mar a fm list oldalan van a diagram is,de nemtudom bekerulni oda,koszonom ha valamit valaki ujszakod tudja.
Köszönjük az infót! Esetleg ha megírnád, hol olvastad... Az általad jelzett TII kód viszont eldöntheti a szlovén 4-es mux telephely kérdéseit... Viszont arra kérnélek,jelezd a pontos lakhelyed, akár e-Mailban is, vagy írjad be az adataidhoz... Én Szlovákiát írtam be "előzetesen" az e-Mail címed alapján...
Köszönettel: Feri
Sziasztok!

Szerintem ez van jelenleg az 5A-n (CIR alapján erősen feltételezve):
Pohorje 0813
Plesivec 0812
Lasko 0809
Trdinov Vrh 0818

Üdv.: Szilárd
Horváth Szilárd
NagyTamás
Vételi telephely: Pápa-Borsosgyőr

DAB (SI)

Hozzászólás Szerző: NagyTamás »

Sziasztok !

Én ezt találtam a Neten a szlovén 5A csatornán vehető R4 Mux-ról.( A rejtély kezd megoldódni! )

https://www.ukwtv.de/cms/slowenien-dab.html

Kép

Üdv: Tamás
Nagy Tamás
kamil1

Ezt az infókat találtam a rundfunkforan es a slo-tech slovenia foran, mind a kettő helyen ugyan az van írva, hogy -17 db, szerintem az nagyon sok, maximális teljesítményi 10kw, de az csak a maximális, a Nd is lehet, de akkor a teljesítménye nagyon le van csökkentve. Egy barátom Slovakiából dx- eres, aki kicsit ért a dologhoz, kiszámította, hogy azt jelent cca 100W, amit én se nem hiszek mert olyan teljesítménye nem elég Slovéniában sem, ha valaki tudja kiszámítani. Az a baj, hogy a fm lista oldalon nincsenek meg diagramok, ahol volt, szépen látni a teljesítményt, és az irányt. Én lakok Nagymihályban, a keleten cca. 100km Debrecentől. Jól sokszor de nem stabilan mennek a szerbek nekem, de nekem nagyon erős a lengyel 11A és 11B, és azok blokkoljak nekem a Szerbiát. Várok a kanalisok változásra Szerbiában, mert az a trvjuk de mikor írjak hogy fognak használni a 10A és 10B a Belgrad Avala es Subotica, és Crveni Cot, nagyon nekem segítene. A szlovénok nagyon messze vannak tőlem, cca. 500km, és 1 kw az nincs esély, azért örültem a 5A csatornára. email címem: kamilik1@centrum.sk
Arthur
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Arthur »

Crveni Čot 11B has not been working for at least 7 days.
Kép
kamil1

Szia Arthur, nem tudtam. Nem tudsz véletlenül valami új információt, mikor fogják a szerbek megváltoztatni a csatornákat, amiről már irtam. Mert az a tervezet, hogy használni akarják a 10A és 10B csatornákat, csak nem tudom mikor... A Szlovénia dologban az én véleményem az, hogy nem lehetséges, hogy a teljesitménye -17dB lenne, a Pohorje amit jelent 100 W, az nem volna elég a szlovénoknak sem, amit olvastam hát lehet -5dB, és az lenne cca. 3 kW, 10D meg 5 kW, 3kW pozonyi felé és keletre 1 kW cca., de a frekvencia.hu szerint lesz használva ND körüli terjezes 10 kW a max, valami le lesz húzva, de nem hiszem hogy -17 dB ami 100 W azt nem hiszem, szerinten az ami most megy az csak teszt teljesítmény, az a véleményem!
(Elnézést, hogy itt-ott belejavítottam a szövegbe - ahol az egyértelmű volt - , de Arthur Google fordítója belebukna... Kocsis F.)
Arthur
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Arthur »

For now,everything is still experimental,if there is any important news,I will post it here.

Best Regards
Kép
Kocsis Ferenc
Site Admin
Kapcsolat:

DAB (SI)

Aki még fent van: szépen jönnek a szlovénok (4. mux)...
Kép
Kocsis Ferenc
Site Admin
Kapcsolat:

DAB (SI, CZ, DE)

Mint az tegnap délben a "Riadólánc"-ban is jeleztem, nálam szépen jöttek a szlovén és részben a horvát adók... Mivel a szlovén vétel nálam két adóról állandó, így csak a 4. mux vételére térek most ki. Íme a tegnapi nap termése:
Kép
Kép
Kép
Délutántól hajnalig remek cseh és német vételek voltak... Hajnali háromig "vadásztam"...

Csehország:
A 12D/V mux állandó vétele miatt ezen adók döppingjével sem foglalkozom most. Viszont Brno a 9B/V-n elő-elő fordul. Így tegnap is...
Kép
És egy ritkább vétel a 9D/V -ről:
Kép

Németország:
Kép
Válasz küldése