DAB
Moderátor: ING-SAT
- NagyTamás
- Vételi telephely: Pápa-Borsosgyőr
DAB (CZ, PL, DE)
Sziasztok!
Tegnap este az előrejelzéssel ellentétben É-Ny felől kedvező időjárási feltételek alakultak ki egy jó kis terjedéshez.Az inverziós réteg a cseheken keresztül a német Drezda környékéig húzódott.A cseh, lengyel és német határ környékéről sikerült pár DAB MUX-ot elcsípnem.
CSEHORSZÁG
7C - TELEKO DAB2 - Trutnov - 0702 - 391 km
7D - FIERA - Trutnov - 0301 - 391 km
10D - TELEKO DAB1 - Jihlava - 1002 - 281 km
9B - RTI cz DAB1 - Jáchimor - 0301 - 474 km / Towzim - 0303 - 444 km / Kasperské Hory - 0703 - 346 km
LENGYELORSZÁG
5B - Polskie Radio - Walbrzych - 0607 - 396 km
NÉMETORSZÁG
6C - Oberpfalz - 399-512 km
10A - Unterfranken - 581-684 km
11D - Bayern - 320-684 km
9A - MDR SACHSEN - Neustadt - 3910 - 472 km
9A - MDR SACHSEN - Görlitz - 3911 - 468 km
9A - MDR SACHSEN - Löbau - 3904 - 465 km
9A - MDR SACHSEN - Chemnitz - 3903 - 496 km
További sikeres vadászatot.
Üdv: Tamás
Tegnap este az előrejelzéssel ellentétben É-Ny felől kedvező időjárási feltételek alakultak ki egy jó kis terjedéshez.Az inverziós réteg a cseheken keresztül a német Drezda környékéig húzódott.A cseh, lengyel és német határ környékéről sikerült pár DAB MUX-ot elcsípnem.
CSEHORSZÁG
7C - TELEKO DAB2 - Trutnov - 0702 - 391 km
7D - FIERA - Trutnov - 0301 - 391 km
10D - TELEKO DAB1 - Jihlava - 1002 - 281 km
9B - RTI cz DAB1 - Jáchimor - 0301 - 474 km / Towzim - 0303 - 444 km / Kasperské Hory - 0703 - 346 km
LENGYELORSZÁG
5B - Polskie Radio - Walbrzych - 0607 - 396 km
NÉMETORSZÁG
6C - Oberpfalz - 399-512 km
10A - Unterfranken - 581-684 km
11D - Bayern - 320-684 km
9A - MDR SACHSEN - Neustadt - 3910 - 472 km
9A - MDR SACHSEN - Görlitz - 3911 - 468 km
9A - MDR SACHSEN - Löbau - 3904 - 465 km
9A - MDR SACHSEN - Chemnitz - 3903 - 496 km
További sikeres vadászatot.
Nagy Tamás
- Sszilu
- Vételi telephely: Öttevény
DAB (PL, DE, CZ & NL, EN)
Sziasztok, szia Tamás!
Gratulálok a szép vételekhez!
Itt, Öttevényen még nagyobb tropó volt, és erősen hullámozva jelenleg is jön Ochsenkopf (490 km) és Brocken (670 km).
Ezúttal is az észak-nyugati irány bizonyult a legerősebbnek, a legtávolabbi vétel a 11A-n a NI NORDSEE K11A mux 949 km-ről, de a 9C-n a hónap eleji holland (kb. 975 km-ről) is bejött pár percre, igaz, csak egy EId erejéig.
5B, 3103 Polskie Radio, Wroclaw:
6A, 11BE HESSEN NORD:
6B, 1135 S-ANHALT:
6C, 1161 Oberpfalz:
7A, 100F Region Dresden:
7A, 1188 NDR NDS HAN:
7B, 107A hr radio:
7D, 107A Niederbayern:
7D, 2109 FIERA:
8C, 1147 Mittelfranken:
9A, 10D1 MDR SACHSEN:
9B, 2003 RTI cz DAB1:
9C, 1218 NI WESERBLND K9C:
9C, 809C 9C:
9D, 1205 Mein NRW DAB+:
10A, 11FB, NDR HH:
10A, 1150 MDR NDS OS:
11A, 10D9 SWR RP:
11A, NI NORDSEE K11A:
12A, 1139 Sachsen K12A:
12B, 108B, DAB Thueringen:
A végére egy kakukktojás Angliából, Winter Hillről, 1548 km-ről:
Rövidesen a Youtube-ra is kerül fel pár új felvétel.
Jó vételt, üdv.: Szilárd
Gratulálok a szép vételekhez!
Itt, Öttevényen még nagyobb tropó volt, és erősen hullámozva jelenleg is jön Ochsenkopf (490 km) és Brocken (670 km).
Ezúttal is az észak-nyugati irány bizonyult a legerősebbnek, a legtávolabbi vétel a 11A-n a NI NORDSEE K11A mux 949 km-ről, de a 9C-n a hónap eleji holland (kb. 975 km-ről) is bejött pár percre, igaz, csak egy EId erejéig.
5B, 3103 Polskie Radio, Wroclaw:
6A, 11BE HESSEN NORD:
6B, 1135 S-ANHALT:
6C, 1161 Oberpfalz:
7A, 100F Region Dresden:
7A, 1188 NDR NDS HAN:
7B, 107A hr radio:
7D, 107A Niederbayern:
7D, 2109 FIERA:
8C, 1147 Mittelfranken:
9A, 10D1 MDR SACHSEN:
9B, 2003 RTI cz DAB1:
9C, 1218 NI WESERBLND K9C:
9C, 809C 9C:
9D, 1205 Mein NRW DAB+:
10A, 11FB, NDR HH:
10A, 1150 MDR NDS OS:
11A, 10D9 SWR RP:
11A, NI NORDSEE K11A:
12A, 1139 Sachsen K12A:
12B, 108B, DAB Thueringen:
A végére egy kakukktojás Angliából, Winter Hillről, 1548 km-ről:
Rövidesen a Youtube-ra is kerül fel pár új felvétel.
Horváth Szilárd
- NagyTamás
Re: DAB
Szia Szilárd!
Szépen levadásztad a "Nyugatot", gratulálok.
Szeretnék kérdezni valamit. A QIRX progival készített videót ( RAW file) ezzel a progival hogyan tudom visszajátszani.A Recorder fül alatt csak a FELVÉTEL és a STOP funkció van.A YouTube-ra direktbe töltöd fel, vagy konvertálni kell.?
Előre is köszi.
Szeretnék kérdezni valamit. A QIRX progival készített videót ( RAW file) ezzel a progival hogyan tudom visszajátszani.A Recorder fül alatt csak a FELVÉTEL és a STOP funkció van.A YouTube-ra direktbe töltöd fel, vagy konvertálni kell.?
Előre is köszi.
Nagy Tamás
- Sszilu
Szia Tamás!NagyTamás írta: ↑2024.11.17. 15:57 Szia Szilárd!
Szeretnék kérdezni valamit. A QIRX progival készített videót ( RAW file) ezzel a progival hogyan tudom visszajátszani. A Recorder fül alatt csak a FELVÉTEL és a STOP funkció van.A YouTube-ra direktbe töltöd fel, vagy konvertálni kell.?
Előre is köszi.
Köszi, igazán szerencsés a QTH-m!
A visszajátszáshoz nem a kék indítógombra kell bökni, hanem a közvetlenül mellette található zöldre. Alapértelmezés szerint a qirx raw könyvtárába teszi a felvételeket. Ez a qirx főkönyvtárában található config-ban könnyen módosítható is. A qirx4.config file a Jegyzettömb alkalmazással szerkeszthető szövegként. Az alsó egyharmadban van valahol a raw könyvtára, érdemes átírni, ne a "C"-re írja a sokszáz MB-os fájlokat.
A videofelvétel pedig a windows része (game bar): a windows gomb + G egyszerre történő lenyomásával indítható az alkalmazás, amivel egy képernyővideó készül.
Akartam már írni, hogy telepítsd az ingyenes 3.2.3-as verziót, mert az már beadja a bajor adók TII-kódjait is. Jobban is megy, mint a 3.2.2.
Horváth Szilárd
- podapu
- Vételi telephely: Szarvas
DAB (CZ, SK)
Sziasztok.
Szilárd , Tamás, Gratulálok a nem előre jelzet tropós vételekhez! 16-n kora reggel vettem észre hogy a keresőn van pár Német adó ami hajnal tájt be jött. Egyáltalán nem számítottam hogy ide délkeletre eddig is el ér a tropó! Reggel mikor fel ébredtem akkor már a Német adók csak az Eld-ig jöttek be, a Cseh DAB adás még vehető volt, Liberec a 12C csatornán még egész szépen jött 594 km-ről. Hajnali 4 óra környékén jöttek be a Német és a Holland adások.
..
Szilárd , Tamás, Gratulálok a nem előre jelzet tropós vételekhez! 16-n kora reggel vettem észre hogy a keresőn van pár Német adó ami hajnal tájt be jött. Egyáltalán nem számítottam hogy ide délkeletre eddig is el ér a tropó! Reggel mikor fel ébredtem akkor már a Német adók csak az Eld-ig jöttek be, a Cseh DAB adás még vehető volt, Liberec a 12C csatornán még egész szépen jött 594 km-ről. Hajnali 4 óra környékén jöttek be a Német és a Holland adások.
..
Üdv.: podapu
- Sszilu
Qirx 4.2.4.
Sziasztok!
Megjelent a Qirx 4.2.4., és nem tűnik rossznak. A CIR érdekes, üres csatornán furán működik, a TII dekektálása viszont nagyon érzékenynek tűnik.
A korábban telepített 4-es verziók után nem kér újra kódot, tehát egészen egyszerűen felmegy. A magyar ékezetes felhasználónevek sem okoznak gondot, de ezt már a korábbi, 4.2.3-as verziónál javították.
Ha nem megy rendesen, Windows alkalmazásokból való eltávolítása után simán telepíthető a korábbi verzió.
A "database" funkció egész jól frissült, csak néhány, főleg lengyel adó TII kódja hiányzik.
Érdemes kipróbálni!
Megjelent a Qirx 4.2.4., és nem tűnik rossznak. A CIR érdekes, üres csatornán furán működik, a TII dekektálása viszont nagyon érzékenynek tűnik.
A korábban telepített 4-es verziók után nem kér újra kódot, tehát egészen egyszerűen felmegy. A magyar ékezetes felhasználónevek sem okoznak gondot, de ezt már a korábbi, 4.2.3-as verziónál javították.
Ha nem megy rendesen, Windows alkalmazásokból való eltávolítása után simán telepíthető a korábbi verzió.
A "database" funkció egész jól frissült, csak néhány, főleg lengyel adó TII kódja hiányzik.
Érdemes kipróbálni!
Horváth Szilárd
- NagyTamás
Szia Szilárd!
Köszi a sok tippet . Letöltöttem a 3.2.3 -as verziót. Most már csak egy jó Bajorországi terjedés kellene, hogy lássam a TII kódjukat.
Megkerestem a qirx3.config fájlt, és megtaláltam a 149. sorban azt a részt ahol beállítja a mentés útvonalát és helyét. Én az E: meghajtóra (külső 500 GB SSD) szeretném menteni, és akkor elég ezt beírni a <rawOut value="C:\Users\pc\AppData\Local/qirx3/Raw/" maxSize="0" />: helyére, ...="E:/DAB/RAW file/" max... .Remélem működik a dolog, de azért egy másolatot készítek róla.
Üdv:Tamás
szerk.:átírtam, és működik a mentés az E: meghajtóra, a 10 perces videó 4.5 GB (bár a Win+G gombos felvétel csak 430 MB-10 perc)
Köszi a sok tippet . Letöltöttem a 3.2.3 -as verziót. Most már csak egy jó Bajorországi terjedés kellene, hogy lássam a TII kódjukat.
Megkerestem a qirx3.config fájlt, és megtaláltam a 149. sorban azt a részt ahol beállítja a mentés útvonalát és helyét. Én az E: meghajtóra (külső 500 GB SSD) szeretném menteni, és akkor elég ezt beírni a <rawOut value="C:\Users\pc\AppData\Local/qirx3/Raw/" maxSize="0" />: helyére, ...="E:/DAB/RAW file/" max... .Remélem működik a dolog, de azért egy másolatot készítek róla.
szerk.:átírtam, és működik a mentés az E: meghajtóra, a 10 perces videó 4.5 GB (bár a Win+G gombos felvétel csak 430 MB-10 perc)
Nagy Tamás
- Sszilu
Szia Tamás!NagyTamás írta: ↑2024.11.26. 16:11 Szia Szilárd!
Így tökéletes, örülök, hogy sikerült! A raw-felvétel mindent rögzít, az összes információt, rádióműsort, slide-ot, TII-ket, stb...
Mintha 10 perc konkrét rádióvétel lenne.
Horváth Szilárd
- podapu
- Vételi telephely: Szarvas
DAB (HR, SI, CZ, DE)
Sziasztok.
December 12. Részemről váratlanul ért az esti tropó. Nagyon kicsi esélye volt az előre jelzés szerint. Dél körül aránylag jól voltak vehetők a szomszédos Országok DAB adásai , főleg a délnyugati irány. Így el szórakoztam a Horvát Szlovén DAB adásokkal.
.
Délután 17 óra körül hirtelen megjelent a Cseh DAB adás a 12D csatornán majd 18:48-kor Jihlava is és rá 2-percre a
12A Csatornán a Sachsen K12A mux. Schöneck 720km-ről megjelent.
..
Innentől kezdve éjfél-ig folyamatosan volt Német vétel és nálam az idei év legjobb vétele volt!
Cseh. RTI cz STC mux, Touzim 659.1 km, Jachimov 682 km.
Német DAB+
5C DR Deuschland mux.
....
5D. Antenne DE mux. .Elég nehezen tudtam képet készíteni hatalmas zavar volt ezen a Csatornán, drasztikusan kellet szűkíteni a sávszélességet hogy összeálljon az adás.
6C Oberpfalz mux.
7B hr Radio mux.
8A Region Chremnitz mux.
8B MDR Thueringen mux.
9A MDR Sachsen mux.
10B Oberfranken mux.
11D Bayern mux.
..
December 12. Részemről váratlanul ért az esti tropó. Nagyon kicsi esélye volt az előre jelzés szerint. Dél körül aránylag jól voltak vehetők a szomszédos Országok DAB adásai , főleg a délnyugati irány. Így el szórakoztam a Horvát Szlovén DAB adásokkal.
.
Délután 17 óra körül hirtelen megjelent a Cseh DAB adás a 12D csatornán majd 18:48-kor Jihlava is és rá 2-percre a
12A Csatornán a Sachsen K12A mux. Schöneck 720km-ről megjelent.
..
Innentől kezdve éjfél-ig folyamatosan volt Német vétel és nálam az idei év legjobb vétele volt!
Cseh. RTI cz STC mux, Touzim 659.1 km, Jachimov 682 km.
Német DAB+
5C DR Deuschland mux.
....
5D. Antenne DE mux. .Elég nehezen tudtam képet készíteni hatalmas zavar volt ezen a Csatornán, drasztikusan kellet szűkíteni a sávszélességet hogy összeálljon az adás.
6C Oberpfalz mux.
7B hr Radio mux.
8A Region Chremnitz mux.
8B MDR Thueringen mux.
9A MDR Sachsen mux.
10B Oberfranken mux.
11D Bayern mux.
..
Üdv.: podapu
- Sszilu
DAB (DE)
Sziasztok, szia Gyuri!
Gratulálok az újabb, nagyszerű 1000 km feletti vételekhez!
Itt, a Kisalföldön is kitűnő volt a terjedés.
A legtávolabbi adó ezúttal 898 km, Osnabrück körzetéből jött.
A tropó további különlegessége a szászországi, 35-36 dB jelszint, illetve a 8A, 8B csatornablokk, ahol a hatalmas térerővel, állandóan fogható Rechnitzet nyomta el a türingiai, és chemnitzi csomag!
Vacakoltam vele sokat, mert meg kellett találni azt az irányt, ahol a németek elég erősek, az osztrákok viszont lehetőleg minimuba kerüljenek.
Chemnitz vs. Recnitz:
Szóval itt is izgalmasra sikeredett a két nap.
Folyt. köv.!
További jó vételeket, üdv.: Szilárd
Gratulálok az újabb, nagyszerű 1000 km feletti vételekhez!
Itt, a Kisalföldön is kitűnő volt a terjedés.
A legtávolabbi adó ezúttal 898 km, Osnabrück körzetéből jött.
A tropó további különlegessége a szászországi, 35-36 dB jelszint, illetve a 8A, 8B csatornablokk, ahol a hatalmas térerővel, állandóan fogható Rechnitzet nyomta el a türingiai, és chemnitzi csomag!
Vacakoltam vele sokat, mert meg kellett találni azt az irányt, ahol a németek elég erősek, az osztrákok viszont lehetőleg minimuba kerüljenek.
Chemnitz vs. Recnitz:
Szóval itt is izgalmasra sikeredett a két nap.
Folyt. köv.!
További jó vételeket, üdv.: Szilárd
Horváth Szilárd