DAB

Földi digitális rádió műsorszórás.

Moderátor: ING-SAT

Válasz küldése
Sszilu
Vételi telephely: Öttevény

Re: DAB

Hozzászólás Szerző: Sszilu »

Sziasztok!

Ahogy Kocsis Feri jelezte a riadóláncban, igen jó a vétel nyugattól északig, Ochsenkopftól Drezdán keresztül Trutnovig hallgathatók a cseh és német adók. A terjedésre jellemző azért a hullámzás, de időről időre elnyomja Drezda a szlovákokat a 12A-n!

Jó vételt, üdv.: Szilárd
Horváth Szilárd
Sszilu

Sziasztok!

Kiderült Trutnovból sugároz a 7D Fiera, nagy nehezen tegnap sikerült "összekaparnom."
Jelenleg nyugat, észak-nyugat jobb egy kissé, A bajor-cseh-osztrák "csücsök" jön, de Ochsenkopfról a 6C Oberpfalz is szólogat. A csehektől a 7C, és a 9B is összeáll, és a 10D Jihlava is szépen jönne, ha nem lenne a csatornablokkon egy jó nagy zavartüske. Ja igen, Ucka is fogható, bár csak ritkán szólal meg.

Horváth Szilárd
Sszilu

DAB (CZ)

Sziasztok!

Új csomag indult a cseheknél, mégpedig:
7C-V, CDG DAB+ MUX B, Brno Hády, 10 kW. A csomagban 16 rádió fogható:
Kép

Egyelőre nagy térerővel fogható itt, Öttevényen, de kisebb tropó van jelenleg észak-nyugatról.

Szerkesztve: Egyelőre tesztadásnak tűnik, mert éppen kikapcsolták.
Horváth Szilárd
Kocsis Ferenc
Site Admin
Vételi telephely: Fertőd
Kapcsolat:

Re: DAB (CZ)

Hozzászólás Szerző: Kocsis Ferenc »

Sszilu írta: 2024.10.30. 09:09Új csomag indult a cseheknél, mégpedig:
Egyelőre nagy térerővel fogható itt, Öttevényen, de kisebb tropó van jelenleg észak-nyugatról.
Jelenleg két jelet látok ebből az irányból, de nagyon gyenge, valószínüleg fals az egyik. Még nem állt össze az azonosításhoz szükséges jelszint...
Kép
Üdv: Feri
Sszilu

Re: DAB (CZ)

Kocsis Ferenc írta: 2024.10.31. 07:08
Sszilu írta: 2024.10.30. 09:09Új csomag indult a cseheknél, mégpedig:
Jelenleg két jelet látok ebből az irányból, de nagyon gyenge, valószínüleg fals az egyik. Még nem állt össze az azonosításhoz szükséges jelszint...
Kép
Szia Feri!

Nem, ez Trutnov és Hradec Kralové jele, amelyek szintén a 7C-n adnak. Tegnap reggel óta nem láttam az új csomagot.

Jó vételt, üdvözlettel: Szilárd
Horváth Szilárd
Németh Józsi
Vételi telephely: Békés
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Németh Józsi »

Sziasztok!

Éjszaka folyamán Békés megyébe is elért a cseh DAB+ pár adója...

Nálam a 12C ill. 12D vehető, az utóbbi Brno (TII 5503), ami viszont érdekesebb 12C-n sok adó jele keveredik - TII 2605, 3012, 6012, 0703, 0701, 0801, 1701, 3001, 1801

Lehet keverednek a kódok, de a többségét nem tudom azonosítani - TII 3001 Liberec - 5kW, a többi TII kódot nem látom a listámban, lehet a lista régi?

Ha valakinek van információja kérem ossza meg.
Köszönöm

üdv Józsi
Sszilu

Németh Józsi írta: 2024.11.01. 10:05 Sziasztok!

Éjszaka folyamán Békés megyébe is elért a cseh DAB+ pár adója...

Nálam a 12C ill. 12D vehető, az utóbbi Brno (TII 5503), ami viszont érdekesebb 12C-n sok adó jele keveredik - TII 2605, 3012, 6012, 0703, 0701, 0801, 1701, 3001, 1801

Lehet keverednek a kódok, de a többségét nem tudom azonosítani - TII 3001 Liberec - 5kW, a többi TII kódot nem látom a listámban, lehet a lista régi?

Ha valakinek van információja kérem ossza meg.
Köszönöm

üdv Józsi
Szia Józsi!
Gratulálok a cseh vételekhez!
A csehek keverik a kódokat, és a csatornákat az utóbbi időben.
Küldtem PÜ-t!
Horváth Szilárd
NagyTamás
Vételi telephely: Pápa-Borsosgyőr

DAB (DE, CZ, SK, PL)

Hozzászólás Szerző: NagyTamás »

Sziasztok!

Végre volt egy jó tropós tegnap este,éjszaka, ma reggel.Este bekapcsoltam a DAB Scannert, és reggelig vette ami É-Ny felől jött.

Kép

Reggel újra átnéztem a cseh,a német és a lengyel csatornákat, és amit sikerült vennem arról készült is pár kép.Ezeket feltöltöm, de soknál nincs TII kód csak EId.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

A végére hagytam egy érdekes vételt. A lengyel Polskie Radió MUX-ot sikerült venni Szczecin/Kolowo-ból a 11A csatornán. Az EId:31F3, a távolság 698 km, északon a német-lengyel határ mellett , a tengertől nem messze.

Kép

Egy kép a reggeli vételekről, amiket rögzíteni tudtam a MyDAB-on és a Visual Logbook-on.Amihez nem volt TII kód, az lemaradt.

Kép

További sikeres vadászatot.
Üdv:Tamás
Nagy Tamás
podapu
Vételi telephely: Szarvas

DAB (DE, CZ)

Hozzászólás Szerző: podapu »

Sziasztok.

Mint az előjelzésből lehetett sejteni hogy jó kis tropó lehet, a végén kiderült az év legerősebb tropója jött össze.
Sajnos nem sok képet tudtam készíteni, nem a kevés vétel miatt , harmadok napja kínoz egy alapos megfázás vagy influenza szerű valami ami igen komoly lázzal van nálam jelen. Tegnap már délután jelentkezett pár távoli adó még igen ritkán, majd este már jött pár Német adó is. Sajnos csak
23 óra magasságáig bírtam a srtapát, 40 fok körüli (39.8 ) lázzal küszködtem és rázott a hideg rendesen. Bár mennyire is szereti az ember amit csinál, de van az a határ hogy ne tovább. Így 11 óra tájékán el indítottam a keresőt, majd ágyba bújtam.
Azokat a képeket tudom feltenni amiket 23 óráig fényképeztem tegnap meg amit ma délelőtt amig tartott a tropó.

Német vételek
amit fogtam még tegnap este: 11D Bayern, 10B Oberfranken, 6C Oberpfalz, 10A Unterfranken, 9A MDR Sachsen

Kép.Kép.Kép.Kép.Kép

Itt a kép amit 23 óra körl indított keresőn van az éjszaka ami jött. A 13 Német mux magáért beszél mekkora tropó lehetett,
és a keresőn lévő három legtávolabbi adó adatai.

Kép.Kép.Kép.Kép

Cseh DAB+
Kép.Kép.Kép.Kép

Kép.Kép.Kép.Kép

Video: https://youtu.be/DQQzLZUZDaU
https://youtu.be/-DY2G3ydf6s
Üdv.: podapu
Kocsis Ferenc
Site Admin
Vételi telephely: Fertőd
Kapcsolat:

DAB (PL)

Hozzászólás Szerző: Kocsis Ferenc »

NagyTamás írta: 2024.11.01. 20:04Végre volt egy jó tropós tegnap este,éjszaka, ma reggel.Este bekapcsoltam a DAB Scannert, és reggelig vette ami É-Ny felől jött.
Szevasztok!
Itt az ÉNY-i csücsökben szerencsésebbek voltunk mint Tamás...
Tegnap (X.31.) 18 órakor ültem a számítógép elé, és akkor már szép DAB terjedés volt! Hajnali 2 óra után tértem pihenőre, hogy reggel 7 órakor folytathassam a vadászatot. Nos tegnap este óta folyamatosan kiváló a terjedés, nap közben is és most is jönnek a bajor adók, fűszerezve lengyelekkel. A szlovák,szlovén és osztrák adókat most mellőztem, beleértve a cseh 12D-s adókat is, mivel ezek szinte helyi vételt hoznak... Bejelentkezett Szerbia, a horvát adók egész nap jönnek, a bajorok 11D-n elárasztottak adóikkal. A 7D-n csak Oberfrauenwald TII kódját vettem, de azt szinte folyamatosan...
Végre sikerült Kelet-lengyelországi vételt is összehoznom az 5B-n. TII kódja: 0607 (Wałbrzych/Góra Chełmiec II, 355 km). Délelőtt olyan térerővel volt vehető, hogy a nálam 355°-on lévő adót 280°-on fedeztem fel és németnek néztem... :)
Ami a "vakkeresést" illeti, nálam reménytelen... 30-án éjfél után, illetve ma hajnalban én is elindítottam a keresést, de a helyi adókon kívül semmi, mivel mindkét alkalommal lefagyott a program... (QIRX v.4.1.3.)
Végül két fotó a ma délelőtti lengyel vételekből:
Kép
Kép

Válasz küldése