DAB
Moderátor: ING-SAT
- Sszilu
- Vételi telephely: Öttevény
Re: DAB
Sziasztok!
Végre beléptem én is a "DAB-ES Klubba". Egy rövid időre sikerült francia adót fognom az 5B-n, a francia-spanyol határ környékéről, miközben erős ES volt arról a területről URH-n is.
Üdv.: Szilárd
Végre beléptem én is a "DAB-ES Klubba". Egy rövid időre sikerült francia adót fognom az 5B-n, a francia-spanyol határ környékéről, miközben erős ES volt arról a területről URH-n is.
Üdv.: Szilárd
Horváth Szilárd
Sziasztok! Még új vagyok a témában. Szigetszentmiklóson egy 30 méter magas panelház tetejére tudnék feltenni egy antennát. Milyen kész bolti megoldást tudnátok ajánlani, hogy állandó DAB vételem legyen, meg egy kis DX beleférjen?
Legközelebbi adó hozzám 150 Km. Találtam 100 Km-t garantáló Emos márkájút, de nem bízom benne, hogy működne.
Marantz M-CR610 lenne a vevőm.
Legközelebbi adó hozzám 150 Km. Találtam 100 Km-t garantáló Emos márkájút, de nem bízom benne, hogy működne.
Marantz M-CR610 lenne a vevőm.
- Kocsis Ferenc
- Site Admin
- Vételi telephely: Fertőd
- Kapcsolat:
-
- Vételi telephely: Hatvan
Gratulálok Szilárd!
Én épp az új osztrák csomagokat próbáltam keresni, miközben hirtelen és erősen behullámzott az 5B. Azt hittem Bécs. Le nem keresett semmit, aztán láttam, hogy ES van.
Sajnos ide még nem ért el a ma estére/éjszakára beharangozott erős tropo. A Duna vonalánál megállt.
8D-n látok jelentősebb mozgolódást, a többi freki néma.
Szabolcs
- podapu
- Vételi telephely: Szarvas
DAB (HR, CZ)
Sziasztok.
Júni.21-én megint úgy jártam mint a múlt ében, le maradtam a DAB ES-ről, Nagyom jó vételek voltak az URH sávban.
Későn néztem meg a DAB rádiót még szerencse hogy ment a kereső. A listában 3 Francia adó.
.
Persze ezen kívül sok adó jött be főleg az új Osztrák adások is. Viszont vehető volt a Cseh adás is 12C, 12D csatornákon.
Egy szép Cseh vétel az elmaradt Franciákat kissé kárpótolja.
https://youtu.be/47EWWdkZumg
Júni.21-én megint úgy jártam mint a múlt ében, le maradtam a DAB ES-ről, Nagyom jó vételek voltak az URH sávban.
Későn néztem meg a DAB rádiót még szerencse hogy ment a kereső. A listában 3 Francia adó.
.
Persze ezen kívül sok adó jött be főleg az új Osztrák adások is. Viszont vehető volt a Cseh adás is 12C, 12D csatornákon.
Egy szép Cseh vétel az elmaradt Franciákat kissé kárpótolja.
https://youtu.be/47EWWdkZumg
Üdv.: podapu
- podapu
- Vételi telephely: Szarvas
DAB (AT, SK, HR, SI, PL, RS)
Sziasztok.
Tegnap este 18 óra után le kellet kapcsolnom mindent, egy elég kiterjedt zivatar lánc vonult végig felettünk, nem akartam úgy járni mint a múlt évben hogy minden tönkrement. Éjfél körül állt el a eső és csendesedett le minden. Nem kapcsoltam vissza semmit csak ma reggel. És jött pár adás és az új Osztrák csatornák is. A minőség nem minden esetben kiváló de ezt nem is lehet elvárni minden adástól.
Ausztria és az új mux-ok is.
...
...
Szlovákia.
....
Horvátország.
...
Szlovénia.
.
Lengyelország.
Az első képnél nagyon le késtem a fényképezést.
.
Szerbia. Ezeket az adókat ritkán teszem fel sokszor nem is fényképezem mert folyamatos vétel.
Egy gyors kép a jelenlegi helyzetről.
Szerkesztve.
Psunj is Csatlakozott a vételek sorába
Tegnap este 18 óra után le kellet kapcsolnom mindent, egy elég kiterjedt zivatar lánc vonult végig felettünk, nem akartam úgy járni mint a múlt évben hogy minden tönkrement. Éjfél körül állt el a eső és csendesedett le minden. Nem kapcsoltam vissza semmit csak ma reggel. És jött pár adás és az új Osztrák csatornák is. A minőség nem minden esetben kiváló de ezt nem is lehet elvárni minden adástól.
Ausztria és az új mux-ok is.
...
...
Szlovákia.
....
Horvátország.
...
Szlovénia.
.
Lengyelország.
Az első képnél nagyon le késtem a fényképezést.
.
Szerbia. Ezeket az adókat ritkán teszem fel sokszor nem is fényképezem mert folyamatos vétel.
Egy gyors kép a jelenlegi helyzetről.
Szerkesztve.
Psunj is Csatlakozott a vételek sorába
Üdv.: podapu