Földi TV adások vétele.

VHF/UHF sávon történt vételek. Trófeák, QSL -ek.

Moderátor: ING-SAT

Válasz küldése
csadam
Hozzászólások: 82
Csatlakozott: 2011.08.20. 19:00
Tartózkodási hely: Pápa
Vételi telephely: Pápa
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: csadam »

Mi a második? Azt sajnos nem ismerem.
Avatar
podapu
Hozzászólások: 1357
Csatlakozott: 2009.11.03. 10:26
Tartózkodási hely: Szarvas
Vételi telephely: Szarvas

Hozzászólás Szerző: podapu »

csadam írta:Mi a második? Azt sajnos nem ismerem.
Szerb, Happy tv.
csadam
Hozzászólások: 82
Csatlakozott: 2011.08.20. 19:00
Tartózkodási hely: Pápa
Vételi telephely: Pápa
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: csadam »

podapu írta:
csadam írta:Mi a második? Azt sajnos nem ismerem.
Szerb, Happy tv.
Köszönöm.
Avatar
logovadasz
Hozzászólások: 274
Csatlakozott: 2010.07.12. 14:14
Tartózkodási hely: Sárszentágota
Vételi telephely: Sárszentágota
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: logovadasz »

Szia abs7583

Javítanád az ekkor elküldött kommentednél: (Elküldve: Kedd. Aug. 23, 2011 10:07 am), a képek linkjeit, nagyban nem jelennek meg, ha rákattintok, csak az oldalon kicsiben. A könnyebb azonosíthatóság végett.
abs7583
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2011.08.03. 12:08
Tartózkodási hely: Szolnok
Vételi telephely: Szolnok

Hozzászólás Szerző: abs7583 »

Üdv logovadász!

Kép..Kép..Kép
Avatar
Németh Józsi
Hozzászólások: 1181
Csatlakozott: 2009.12.28. 21:29
Tartózkodási hely: Békés
Vételi telephely: Békés
Kapcsolat:

Re: TVDX

Hozzászólás Szerző: Németh Józsi »

podapu írta: A TK-TV adását most fogtam elõször a C59/H csatornán. TK-TV Bosznia-Hercegovina. Az adó helye egyenlõre ismeretlen.
Neten ezt találtam:
k59 TV TK Tuzla (Lipik-Srebrenik)
http://travelingluck.com/Europe/Bosnia% ... #local_map

üdv Józsi
Avatar
logovadasz
Hozzászólások: 274
Csatlakozott: 2010.07.12. 14:14
Tartózkodási hely: Sárszentágota
Vételi telephely: Sárszentágota
Kapcsolat:

Ismeretlen adók

Hozzászólás Szerző: logovadasz »

Szia abs7583


Kösz így legalább jobban látszik, ha megnézük nagyban, az utolsó ráadásul még szellemképes is.

(Kép, és idézés hivatkozás eltávolítva)


Nincs valakinek spécibb képszerkesztõje??? Mint a filmekben látható képjavító-programok nem lennének rosszak, ha tényleg képes a hangyás/homályosból jót csinálni. :twisted:


Na jól van, ezt képszerkesztést meg hagyjuk. :oops:

Üdvözlettel:
logovadasz
Avatar
ING-SAT
Hozzászólások: 5259
Csatlakozott: 2008.09.16. 20:06
Tartózkodási hely: Budapest X.
Vételi telephely: Budapest X.
Kapcsolat:

Re: Ismeretlen adók

Hozzászólás Szerző: ING-SAT »

logovadasz írta:..Nincs valakinek spécibb képszerkesztõje??? Mint a filmekben látható képjavító-programok nem lennének rosszak, ha tényleg képes a hangyás/homályosból jót csinálni. ..
Moderátori bejegyzés:

Tisztelt logovadász!

Kérlek, hogy a válaszoknál, hivatkozásoknál, ne a korábbi hozzászólásban szereplõ egy, vagy több fotóval együtt történjen a visszahivatkozás, hanem csak szövegrészlettel. Akit esetleg érdekel a teljes hivatkozott szöveg, vagy annak összes fotómelléklete, az az eredeti helyén meg tudja tekinteni!

A Magyar (Sat) TV-DX Klub Fórumának (egyik) fõ célja, az elért valós távolsági tv-vétel tényének, s a vétel minõségének bemutatása, meghatározott „keretek között”. Már korábban is kérve lett, hogy a Fórum egy-egy beírásainál a fotók kiterjedése (mérete) ne haladja meg a 100 kB-ot. Ez az egyik alapszabály, a Fórumunk használatánál. A különbözõ (különösen a profibb) képjavító programok elfedik a valóságot, azaz a ténylegesen elért minõség bemutatását. E Fórumon ez nem cél!, de az ilyen programokkal való, nem valós képminõség megváltoztatás az egyes fotó méretének kiterjedésnek jelentõs megnövekedését is okozza, (mint ahogy jelenlegi fotójavításodnál is okozott) melynek „elszaporodását” elszeretnénk kerülni.

Kérek minden fórumozót, hogy egy „minõségi szint alá” ne menjünk a bemutatandó fotókkal. Azaz néhány különleges, extrém vételi helyzeten kívül, a bemutatandó fotón felismerhetõ is legyen, amit be akarunk mutatni. Ha a „mai vétel” ezt nem éri el, akkor mutassuk be esetleg holnap, vagy holnap után azt a vételt, amikor esetleg a jobb terjedésnek is köszönhetõen, annak minõsége eléri a nyilvánosságra hozatalhoz elvárható minimális minõségi szintjét. Mint ismert, egy egy fotó mérete kiterjedése, több oldalnyi szöveg terjedelmét is meghaladja, s nem minden fórumozó társunk rendelkezik szélessávú Internet hozzáféréssel, így ezek számára nehézséget okozhat a valós értéket, információt nem hordozó, nagy kiterjedésû fotók beolvasása. Ezért e körben kérem mindenki megértését és a Fórum szabályainak figyelembe vételét.
Jó vételt mindenkinek
Hajdú Mihály dr. https://ing-sat.hu
Avatar
logovadasz
Hozzászólások: 274
Csatlakozott: 2010.07.12. 14:14
Tartózkodási hely: Sárszentágota
Vételi telephely: Sárszentágota
Kapcsolat:

Képek manipulálása, mérete, hivatkozás idézése

Hozzászólás Szerző: logovadasz »

Sziasztok

Rendben ING-SAT, akkor hagyjuk az egészet (Kép manipulálás és hivatkozás). Bár nem csak azoknál, amiket én tettem fel, hanem a többieknél is elõfordult, hogy a 1-2 kép nagyobb volt 100kB-nál. Elnézést kérek ezennel mindenkitõl.

Kellene a "Technikai segítség" topikban, több féle leírást készíteni, a képek optimális minõségû és méretûre való kicsinyítésével kapcsolatban. Esetleg a 100kB-os mérethatár növelése. A képek mérete sok mindentõl függ, hogy VGA kamerás mobillal (ez 100kB alattiakat csinál minden esetben, de a minõsége hagy némi kivánnivalót maga után, ha az van kéznél), számítógépbe épített tv-tuner, digitális fényképezõ 640*480-as felbontáson használva (ekkor elvileg kissebbek 100kB-nál ez esetben is), de ha valaki maximális felbontáson készíti el a felvételt, amire képes, pl.: 2-tõl akár 10Mpixel-ig, akkor többféle módon lehet a képek méretét és felbontását kicsinyíteni, de hogy mekkora lesz, az függhet a használt programtól és megoldástól is (Paint, Office Picture Manager, Photoshop és társai), vagy a feltöltendõ nagyméretû képet a "postimage.org" átméretezéskor eléggé lekicsinyíti-e méret szempontjából. Szkenner használata régi fényképek, film negatív, könyvrészletek beolvastatásakor. És nem mindig jöhet össze 100kB alatti méret, amúgy a fórum motorja a "postimage.org"-on lévõ képeket nem teljes felbontáson, hanem kis méretben jeleníti meg, egy ilyen kis elõnézeti kép mérete általában 10kB körül van. 100kB vagy mondjuk 150kB, az szerintem 2012 felé már nem számít soknak, a vidéki városok, falvak zömében is elérhetõ legalább minimum 1-2Mbit-es internet, a városi 10-20-50-120Mbit-ekrõl és jobb vételi helyeken lévõ gyors mobilnetekrõl nem is beszélve. Más magyar fórumon találkoztám már 6MB-os gif és bmp, meg 1MB körüli jpg-vel is. A rengeteg flash alapú és egyéb reklámokról már nem is beszélve.
Avatar
ING-SAT
Hozzászólások: 5259
Csatlakozott: 2008.09.16. 20:06
Tartózkodási hely: Budapest X.
Vételi telephely: Budapest X.
Kapcsolat:

Re: Képek manipulálása, mérete, hivatkozás idézése

Hozzászólás Szerző: ING-SAT »

logovadasz írta: Rendben ING-SAT, akkor hagyjuk az egészet (Kép manipulálás és hivatkozás). Bár nem csak azoknál, amiket én tettem fel, hanem a többieknél is elõfordult, hogy a 1-2 kép nagyobb volt 100kB-nál. Elnézést kérek ezennel mindenkitõl....
Szia Józsi!
Azt hiszem kár ezen polémiázni. Kevés szabály van a Fórumunkon ezen kevés közé tartozik, hogy csak rendkívül indokolt esetben lépjük túl a fotónkénti 100 kB-os méretet. Természetesen Leonardo Mona Lisa-ja 100 kB alatt nemigen lenne élvezhetõ, vagy egy újság-, ill. könyv oldal bemutatásánál is nehezebben tartható ez a "határ", de a mi hobbink egészen másról szól. Egy tv-képernyõs felvételnek a fórumon (és a tv-képernyõrõl beszélek, mert nagyszobai kredenc, vagy a méteres gyászkeret senkit nem érdekel) nem szükséges 520x390 pixelesnél nagyobban megjelenni, mivel a nagyobb méret már a minõségi problémákat is jobban megmutatja. Ekkora méretû fotó jpg-ben pedig 50 kB méret alatt is kitûnõ minõségben bemutatható, és ez vonatkozik a szekennelt fotókra is, hisz 100 kB-alatt azok is összehozhatók, tehát a „határ növelés” nem indokolt.
Ez egy szakmai fórum, ahol már feltételezhetõ, hogy a minimális képszerkesztési, méretezési ismeretekkel rendelkeznek az itt fórumozni kívánók. Természetesen pü-ben sok minden megbeszélhetõ, tanácsot lehet kérni, stb.
A moderátori észrevételem sem csak Neked szólt, de Te már 1 éve fent vagy a fórumon, így látod itt az „élet folyását”. Mint ismert, egy oldalon 10 hozzászólás jelenik meg, s ha ezen hozzászólásokban nagy számú, 100 kB –nél nagyobb fotó jelenik meg, az egyesek számára nehézséget okozhat. Én még nemigen halottam Magyarországon 120 MBit-es szolgáltatásról, de nem is ez lényeg, hanem az, hogy van olyan alapító klubtagunk, a hol még betárcsázós Internet van. Na, nekünk pld. az Õ érdekeit kell figyelembe venni.
Üdv.
Hajdú Mihály dr. https://ing-sat.hu
Válasz küldése