Földi TV adások vétele.
Moderátor: ING-SAT
- Hajnal István
- Vételi telephely: Jászfényszaru
- Sszilu
- Vételi telephely: Öttevény
Bosznia Hercegovina
Szia István!
Gratulálok a remek vételekhez! Milyen rendszerrel "vadászol"?
Nálam idén másodszor történt másodlagos villámkár, pont tegnap jött meg az új Terra AB011-es erõsítõm, valamelyik hajnalban én is felkelek, hátha jön egy-két érdekesebb adás.
A tegnapi este, és a mai reggel vételeibõl (digit): Jihlava, Zlín, Jeseník, Zágráb, Psunj, Pohorje.
Üdv.: Szilárd
Gratulálok a remek vételekhez! Milyen rendszerrel "vadászol"?
Nálam idén másodszor történt másodlagos villámkár, pont tegnap jött meg az új Terra AB011-es erõsítõm, valamelyik hajnalban én is felkelek, hátha jön egy-két érdekesebb adás.
A tegnapi este, és a mai reggel vételeibõl (digit): Jihlava, Zlín, Jeseník, Zágráb, Psunj, Pohorje.
Horváth Szilárd
- Hajnal István
- Hajnal István
Sziasztok!
Ma reggel 4h45 tõl negyed 6-ig megint észleltem jó kis tropót D - DK - K- i
irányból Romámiai mûsorok a teljes UHF sávban.
Valamint Szerb mûsorok.
Ja és a szokásos városí tv-k Csongrád, Hódmezõvásárhely, Kiskunfélegyháza,
Kecskemét, Szeged, Makó
Ma reggel 4h45 tõl negyed 6-ig megint észleltem jó kis tropót D - DK - K- i
irányból Romámiai mûsorok a teljes UHF sávban.
Valamint Szerb mûsorok.
Ja és a szokásos városí tv-k Csongrád, Hódmezõvásárhely, Kiskunfélegyháza,
Kecskemét, Szeged, Makó
Szép napot mindenkinek!
A térerő legyen veletek.
A térerő legyen veletek.
- Sszilu
esti tropó
Sziasztok!
Öttevényen, tegnap este 10-12 óra körül volt a "vételi maximum", bár hajnali 5 órakor, még keleti irányból volt némi vétel.
A késõ este folyamán, a 37-es csatornán, Lendva irányából, többször, hosszabb ideig mérhetõ volt 25% körüli jelerõsség, de képet, vagy csatornainformációt nem sikerült letárolnom.
Minden irányból (talán csak a nyugati irányt kivéve) közepes troposzférikus terjedés volt, analóg lengyel, cseh, a távolabbi szlovák (pl. Poprad tükörtisztán, c30, c47), gyengébben boszniai adók jöttek (Kozara, Vlasic), és hajnalban, a magyar adásszünetben még Temesvár, a c53-on jött elég jól. DVB-T vételekbõl a szlovén Kum, Pohorje mux2 (a mux1 a 27-es csatornán Pozsony miatt sajnos foghatatlan), a horvát Sljeme, Ivanscica, Kalnik/Koprivnica, Psunj (a 39-en, még északra állított antennával is 70%-os jelerõsséggel jött).
Reggelre teljesen megszûnt a terjedés a környékünkön.
Egy monoszkópot is fogtam, az analóg 52-es csatornán, kelet, észak-keleti irányból. Az irány nem biztos, hogy pontos, mert a gyõri analóg adások túlvezérlik a keleti irányba állított antenna jelét, a Terra AB011-el. Az adás már este 10-tõl vehetõ volt, "stabilan azonosíthatatlanul", egészen hajnalig, aztán eltûnt. A vétel meglepõen nem hullámzott, ezért valószínûleg közelebbi adóról lehet szó. Vagy mittudomén. Ha valaki fogta, és tudja azonosítani, kérem szóljon! Mellékeltem egy képet is róla, ami biztos, hogy felül is, és alul is hosszabb szöveget lehet látni rajta.
Öttevényen, tegnap este 10-12 óra körül volt a "vételi maximum", bár hajnali 5 órakor, még keleti irányból volt némi vétel.
A késõ este folyamán, a 37-es csatornán, Lendva irányából, többször, hosszabb ideig mérhetõ volt 25% körüli jelerõsség, de képet, vagy csatornainformációt nem sikerült letárolnom.
Minden irányból (talán csak a nyugati irányt kivéve) közepes troposzférikus terjedés volt, analóg lengyel, cseh, a távolabbi szlovák (pl. Poprad tükörtisztán, c30, c47), gyengébben boszniai adók jöttek (Kozara, Vlasic), és hajnalban, a magyar adásszünetben még Temesvár, a c53-on jött elég jól. DVB-T vételekbõl a szlovén Kum, Pohorje mux2 (a mux1 a 27-es csatornán Pozsony miatt sajnos foghatatlan), a horvát Sljeme, Ivanscica, Kalnik/Koprivnica, Psunj (a 39-en, még északra állított antennával is 70%-os jelerõsséggel jött).
Reggelre teljesen megszûnt a terjedés a környékünkön.
Egy monoszkópot is fogtam, az analóg 52-es csatornán, kelet, észak-keleti irányból. Az irány nem biztos, hogy pontos, mert a gyõri analóg adások túlvezérlik a keleti irányba állított antenna jelét, a Terra AB011-el. Az adás már este 10-tõl vehetõ volt, "stabilan azonosíthatatlanul", egészen hajnalig, aztán eltûnt. A vétel meglepõen nem hullámzott, ezért valószínûleg közelebbi adóról lehet szó. Vagy mittudomén. Ha valaki fogta, és tudja azonosítani, kérem szóljon! Mellékeltem egy képet is róla, ami biztos, hogy felül is, és alul is hosszabb szöveget lehet látni rajta.
Horváth Szilárd
- Sszilu
azonosítás
Sziasztok!
A tegnapi azonosítatlan vételem, mára már nem rejtély: ahogyan gondoltam, egy közeli adó, Érsekújvárról, a városi TV. Az esti órákban mûsort csíptem el rajta, és bár nem jött jobban, mint tegnap, de egy teljes képernyõ szélességû NZTV-inzertet sugároztak több ízben is. Ez a Nové Zámky TV rövidítése.
A tegnapi azonosítatlan vételem, mára már nem rejtély: ahogyan gondoltam, egy közeli adó, Érsekújvárról, a városi TV. Az esti órákban mûsort csíptem el rajta, és bár nem jött jobban, mint tegnap, de egy teljes képernyõ szélességû NZTV-inzertet sugároztak több ízben is. Ez a Nové Zámky TV rövidítése.
Horváth Szilárd
- Hajnal István
- ING-SAT
- Vételi telephely: Budapest X.
- Kapcsolat:
Szia István!Hajnal István írta:... A mai nap reggeli tropó hatására egy újabb városi Televíziót logoltam. UHF C45 ön Gyula Városi Televíziót.
És még néhány a vételi skálából.
B92: C57, C63, C66, ......1PRVA: C23, C33,
C28, C30, ....PTC1, PTC2,
BH VK-RTV, .... Román ....
Ha leírod, hogy melyik csatornán fogtad ezt, vagy azt az adót, programot, elhisszük, egész biztosan úgy van, azok annak a valós vételi paraméterei! Nem kell ezért a vételi fotóid szinte mindegyikén a teljes csatona menüsort szerepeltetni, hisz ezzel pont a DX vételrõl készített fotódat teszed tönkre. Nagy tisztelettel javasolnám, hogy pld. a podapu féle fotózási módszert, minõséget alkalmazd a fotók felhelyezése során, s garantált az elismerésük.
Üdv.: Mihály
Hajdú Mihály dr. https://ing-sat.hu
- ING-SAT
- Vételi telephely: Budapest X.
- Kapcsolat:
A TVT89 román, temesvári tv-program.abs7583 írta:2011 AUGUSZTUS 19 - USA DESIGN ERÕSÍTÕS LEPKEANTENNA A PADLÁSON
...TVT89, ...KÉRDÉSEM HOGY EZ MILYEN CSATORNA?...
A feltett fotóiddal gond van, a nagyobb méretben nem jeleníthetõk meg. Légy szives figyelj oda a fotók maximális méretével, kiterjesztésével kapcsolatos Fórum szabályzatban foglaltakra. (pld. TV-DX / Közlemény a Fórumról)
Üdv.
Hajdú Mihály dr. https://ing-sat.hu