DAB
Moderátor: ING-SAT
- NagyTamás
- Vételi telephely: Pápa-Borsosgyőr
Re: DAB
Szia Gyuri !
Köszi a szlovák 12C csat. Pozsony, Dunaszerdahely, Trencsén adókról az infót.Én is keresgéltem és találtam egy szlovák oldalt, ahol már nem szerepel Dunaszerdahely.
A 12C csatornáról ezt a CIR képet kapom.Pozsony tőlem 100km, Trencsén 191km, a skálán Pozsony a 0 pont, Trencsén 91km tőle jobbra.Akkor jobbra a 20-és 32km-nél hogy mi lehet?
Üdv: Tamás
Köszi a szlovák 12C csat. Pozsony, Dunaszerdahely, Trencsén adókról az infót.Én is keresgéltem és találtam egy szlovák oldalt, ahol már nem szerepel Dunaszerdahely.
A 12C csatornáról ezt a CIR képet kapom.Pozsony tőlem 100km, Trencsén 191km, a skálán Pozsony a 0 pont, Trencsén 91km tőle jobbra.Akkor jobbra a 20-és 32km-nél hogy mi lehet?
Nagy Tamás
- NagyTamás
Sziasztok !
Köszönöm Szilárdnak a riasztást.Ráálltam QTH 300 fokra és bekapcsoltam a DAB Scannert, és ment reggelig.Meg is lett az eredménye, hat német MUX-ot töltött le.A 9B, 9D, 11B csatornán szinte egyszerre jött 3 MUX.Megnéztem a listát, és az Aale német adó mind három MUX-nál szerepel.Valószínű ezt az adót vette a három csatornánál a QIRX. Reggel átfordítottam az antennát Dél felé, és elég jól vehető volt a szlovén, horvát és szerb DAB adás.
Köszönöm Szilárdnak a riasztást.Ráálltam QTH 300 fokra és bekapcsoltam a DAB Scannert, és ment reggelig.Meg is lett az eredménye, hat német MUX-ot töltött le.A 9B, 9D, 11B csatornán szinte egyszerre jött 3 MUX.Megnéztem a listát, és az Aale német adó mind három MUX-nál szerepel.Valószínű ezt az adót vette a három csatornánál a QIRX. Reggel átfordítottam az antennát Dél felé, és elég jól vehető volt a szlovén, horvát és szerb DAB adás.
Nagy Tamás
- Sszilu
- Vételi telephely: Öttevény
DAB (DE)
Sziasztok!
Szép vételek, Tamás! Nem tudom, URH-n DX-elsz-e, de Aalen elég gyakran fogható nálam. Ha van kedved, figyeld meg ezt is!
Ma reggel egy rövid ideig tartó, de izgalmas tropó alakult ki nyugatról. Egészen a dél-Németországi részek jöttek, a svájci, farncia, német hármashatárig. Sajnos, a svájci DAB-vétel ezúttal sem jött össze.
Hajnalban pedig egy francia adó is felkerült a listára, de ez nem a tropóval jött:
8D-V, SWR BW S:
11B-V, OAS BW:
11B-V, OAS BW, ez volt a legközelebb a svájci határhoz:
8C-V, Antenne DE:
Ezeken kívül jött még:
5C DR Deutschland
7A RTI cz DAB1
7A Oberbayern Süd
7D Niederbayern
10A Oberbay/Schwaben
11A Polskie Radio/Katowice (Czestochowa, Katowice, Wisla)
11B Polskie Radio/Krakkó (Rabka)
11B JP ETV (Újvidék)
11D OIV Croatia DAB+ (Učka, Skrad)
11D Bayern
Végül egy rövid videó:
https://1drv.ms/v/s!AqVs4ayqsep7hoh4bPh ... A?e=xjIc9s
Jó vételt!
Üdv.: Szilárd
Szép vételek, Tamás! Nem tudom, URH-n DX-elsz-e, de Aalen elég gyakran fogható nálam. Ha van kedved, figyeld meg ezt is!
Ma reggel egy rövid ideig tartó, de izgalmas tropó alakult ki nyugatról. Egészen a dél-Németországi részek jöttek, a svájci, farncia, német hármashatárig. Sajnos, a svájci DAB-vétel ezúttal sem jött össze.
Hajnalban pedig egy francia adó is felkerült a listára, de ez nem a tropóval jött:
8D-V, SWR BW S:
11B-V, OAS BW:
11B-V, OAS BW, ez volt a legközelebb a svájci határhoz:
8C-V, Antenne DE:
Ezeken kívül jött még:
5C DR Deutschland
7A RTI cz DAB1
7A Oberbayern Süd
7D Niederbayern
10A Oberbay/Schwaben
11A Polskie Radio/Katowice (Czestochowa, Katowice, Wisla)
11B Polskie Radio/Krakkó (Rabka)
11B JP ETV (Újvidék)
11D OIV Croatia DAB+ (Učka, Skrad)
11D Bayern
Végül egy rövid videó:
https://1drv.ms/v/s!AqVs4ayqsep7hoh4bPh ... A?e=xjIc9s
Jó vételt!
Üdv.: Szilárd
Horváth Szilárd
- Kocsis Ferenc
- Site Admin
- Vételi telephely: Fertőd
- Kapcsolat:
DAB (HR)
Köszönet Szilárdnak a reggeli "Riadólánc" bejegyzéséért! Bár a QTH-nk földrajzi elhelyezkedése némileg eltér, célirányosan a nálam fehér foltnak számító 8C/V horvát DAB+ adókat pécéztem ki, teljes sikerrel... Annak ellenére, hogy csak délelőtt voltam otthon.
Íme az eredmény:
Ezek alapján hiányos és nem egészen korrekt az fmscan.org adatbázisa...
Íme az eredmény:
Ezek alapján hiányos és nem egészen korrekt az fmscan.org adatbázisa...
- NagyTamás
Szia Szilárd!
Köszönöm.Az FM sávon is el-el nézek Németország felé, de eddig csak Wendelstein és Brotjacklriegel vétele sikerült.Az 5 elemes Iskra csak eddig lát el.
Persze nem adom fel, és továbbra is figyelem azt a területet is.
Köszönöm.Az FM sávon is el-el nézek Németország felé, de eddig csak Wendelstein és Brotjacklriegel vétele sikerült.Az 5 elemes Iskra csak eddig lát el.
Persze nem adom fel, és továbbra is figyelem azt a területet is.
Nagy Tamás
- Kocsis Ferenc
- Site Admin
- Vételi telephely: Fertőd
- Kapcsolat:
- podapu
- Vételi telephely: Szarvas
DAB (FR)
Sziasztok.
Délnyugati irány nagyon jól jött reggel de még mindig jön, persze gyengébben. Így elindítottam a keresőt én csak néztem hogy jönnek az adók. Elért a kereső a 11C-hez erős jel és tölti be a listát ,ránézek az antennára és akkor látom Szlovén irányban áll, gyorsan ütöttem két képet mivel ez nem lehet az Osztrák 11C!
Délnyugati irány nagyon jól jött reggel de még mindig jön, persze gyengébben. Így elindítottam a keresőt én csak néztem hogy jönnek az adók. Elért a kereső a 11C-hez erős jel és tölti be a listát ,ránézek az antennára és akkor látom Szlovén irányban áll, gyorsan ütöttem két képet mivel ez nem lehet az Osztrák 11C!
Üdv.: podapu
- podapu
- Vételi telephely: Szarvas
DAB (PL)
Sziasztok.
Van egy elmaradásom még Október 3-án kora reggelről Itt fogtam 2 új, számomra új adót a 11A Czestochowa és 10B Szczawnica adóállomásokról.
Már 2-án este néha néha be jött a 11A Krosno és Przemysil de ez reggelre egészen szépen feljavult.
11B/V Polskie Radió mux. Ez a mux is ritka vétel nálam. Mind két adó Szczawnica-ból volt fogható.
10B/V DABCOM NWS mux.
11A/V, Czestochowa . Fel emelték az adó teljesítményét a kétszeresére és a nagy távolság ellenére egy hete szinte minden nap van jel
a térségből és már harmadika óta is fogtam kétszer.
Szintén 11A Rzeszów környéke erről nem kell irni mindenki tudja már kívülről annyiszor tettem fel a fórumba.
Van egy elmaradásom még Október 3-án kora reggelről Itt fogtam 2 új, számomra új adót a 11A Czestochowa és 10B Szczawnica adóállomásokról.
Már 2-án este néha néha be jött a 11A Krosno és Przemysil de ez reggelre egészen szépen feljavult.
11B/V Polskie Radió mux. Ez a mux is ritka vétel nálam. Mind két adó Szczawnica-ból volt fogható.
10B/V DABCOM NWS mux.
11A/V, Czestochowa . Fel emelték az adó teljesítményét a kétszeresére és a nagy távolság ellenére egy hete szinte minden nap van jel
a térségből és már harmadika óta is fogtam kétszer.
Szintén 11A Rzeszów környéke erről nem kell irni mindenki tudja már kívülről annyiszor tettem fel a fórumba.
Üdv.: podapu