DAB
Moderátor: ING-SAT
- Sszilu
- Vételi telephely: Öttevény
Re: DAB
Sziasztok, szia Tamás!
Köszönöm! Az össze-vissza időjárás okoz érdekességeket.
A napokban közelebbi bajor, szász és lengyel (Polkowice, Czestochowa, Krosno) muxokat lehetett fogni a Kisalföldön,
Ma pedig egy francia mux "esett be" a 9A-n, íme:
Üdv.: Szilárd
Köszönöm! Az össze-vissza időjárás okoz érdekességeket.
A napokban közelebbi bajor, szász és lengyel (Polkowice, Czestochowa, Krosno) muxokat lehetett fogni a Kisalföldön,
Ma pedig egy francia mux "esett be" a 9A-n, íme:
Horváth Szilárd
- Arthur
- Kapcsolat:
Analog TV from BIH and DAB from Croatia at the same time, with the same antenna, on the same VHF channel 8 !
https://youtu.be/EJKkQpmhDeI
OIV DAB+ (199.360) https://oiv.hr/hr/usluge-i-platforme/oi ... a-dabplus/
BHTV1 (196.250) https://fmscan.org/net.php?r=t&m=s&itu=BIH&pxf=BHT1
https://youtu.be/EJKkQpmhDeI
OIV DAB+ (199.360) https://oiv.hr/hr/usluge-i-platforme/oi ... a-dabplus/
BHTV1 (196.250) https://fmscan.org/net.php?r=t&m=s&itu=BIH&pxf=BHT1
- Sszilu
Sziasztok!
Egy jó ideje állandósult a jó terjedés, minden nap lehet fogni egy-két lengyel és német multiplexet.
A lengyelektől a katowicei, és a rzeszówi jön nálam a leginkább, de a wroclawi, és a krakkói is előfordul.
Németországból a bajor, és a szász csatornák mindennaposak, bár gyengén, és csak a legközelebbi adókat sikerül elérni.
Az 500 km körüli távolság már ritka.
Délről és dél-nyugatról Split és Učka, valamint Skrad adója is fogható nagyritkán.
A 9A-n egy-egy alkalommal meg lehet csípni az olaszokat is, de sajnos, csak egy gyenge azonosítás erejéig.
Egy igazán távoli vételem volt, egy belga csomag a 6C-n.
A belga, Učka, Skrad, az olasz (együtt a szlovén 3. muxszal) képernyőfotóját be is mutatom:
6C-V, 6104 NAM-LUX 2, TII: 0413, Profondeville, 964,9 km:
11D-H, CA01, OIV Croatia DAB+, Učka:
11D-V, CA01, OIV Croatia DAB+, Skrad:
9A, 7D:
Jó vételt, üdv.: Szilárd
Egy jó ideje állandósult a jó terjedés, minden nap lehet fogni egy-két lengyel és német multiplexet.
A lengyelektől a katowicei, és a rzeszówi jön nálam a leginkább, de a wroclawi, és a krakkói is előfordul.
Németországból a bajor, és a szász csatornák mindennaposak, bár gyengén, és csak a legközelebbi adókat sikerül elérni.
Az 500 km körüli távolság már ritka.
Délről és dél-nyugatról Split és Učka, valamint Skrad adója is fogható nagyritkán.
A 9A-n egy-egy alkalommal meg lehet csípni az olaszokat is, de sajnos, csak egy gyenge azonosítás erejéig.
Egy igazán távoli vételem volt, egy belga csomag a 6C-n.
A belga, Učka, Skrad, az olasz (együtt a szlovén 3. muxszal) képernyőfotóját be is mutatom:
6C-V, 6104 NAM-LUX 2, TII: 0413, Profondeville, 964,9 km:
11D-H, CA01, OIV Croatia DAB+, Učka:
11D-V, CA01, OIV Croatia DAB+, Skrad:
9A, 7D:
Jó vételt, üdv.: Szilárd
Horváth Szilárd
- NagyTamás
- Vételi telephely: Pápa-Borsosgyőr
Sziasztok, szia Szilárd!
Gratulálok a távoli és a közeli , de ritka Mux-ok vételéhez.Külőnősen a 9A cs. vett olasz Mux tetszik.
A tegnap reggeli Tropó terjedés É-NY-D irányban volt egy kicsit erősebb nálam.Indítottam egy DAB Scan-t, és 13 Muxot vett le a környező országokból.Egy nekem új Mux volt közötte, a 6D Towercom.
További sikeres vadászatot!
Üdv: Tamás
Gratulálok a távoli és a közeli , de ritka Mux-ok vételéhez.Külőnősen a 9A cs. vett olasz Mux tetszik.
A tegnap reggeli Tropó terjedés É-NY-D irányban volt egy kicsit erősebb nálam.Indítottam egy DAB Scan-t, és 13 Muxot vett le a környező országokból.Egy nekem új Mux volt közötte, a 6D Towercom.
További sikeres vadászatot!
Üdv: Tamás
Nagy Tamás
- podapu
- Vételi telephely: Szarvas
Sziasztok.
Szilárd, Tamás Gratulálok a vételekhez.
Kicsit régebről kezdem, 2023.06.28.volt egy azonosíthatatlan vételem a Horvátországból, mégpedig a 11D/V csatornán. Azóta már szerepel az adatbázisban. 11D Skrad 467 km. Ha már lúd legyen kövér Tavasszal ráálltam kicsit jobban a Horvát DAB rádíók vételére a tengerpat közeli adókra.
Első adó ami be jött a 11D/V csatornán Labinštica Split közelében lévő adóállomás, de erről írtam egy beszámolót is.
2023.07.08. 10C/V Ugljan adóállomás 521.8 km Zadár közelében de a szigeten található.
Nem véletlen tettem fel az előbb két képet a zadári adóról. Valahogy csak át jön a jel a boszniai hegyek fölött, lehet e miatt a 10C, 11D csatornákon borzasztó nehezem jönnek be az azonosító kódok. Ha az adatbázisban szerepel a Tii kód akkor próbálja a készülék beazonosítani de vagy a kijelölés vagy a kódszám marad el, de ez csak a rövid idejű vételeknél fordul elő, 5-10 másodperces beugró vételeknél.
2023.07.15 A tegnapi vételekből válogatás a távolabbi adásokról. 10C/V Celevec 471 km.
Cseh vételek
Szlovénia
A legtávolabbi Szlovén adó ami nálam be jött. 10D/V 557 km.
SLO DAB+R2W Ez a mux még nálam is ritka vételnek számít
Lengyel
Folytatom a ma reggeli vételekkel. 2023.07.16.
Nagyon meleg van felénk, az ember le van lassulva, kellet tartani kis pihenőt. Közben látom Feri is fogott jó pár Cseh adót, Gratulálok!
Egész éjjel ment a kereső, minden éjjel én sem lehetek fent De meg telt a lista rendesen.
Reggel egy szép távoli vételt is találtam a sok adó közt. 6D/V Ústí nad Labem 631.1 km.
Reggel mikor felébredtem sajnos már nem jött a 6D, 8A mind a kettő TELEKO DAB1 adása csak a 12D CRo DAB+ volt vehető.
Szilárd, Tamás Gratulálok a vételekhez.
Kicsit régebről kezdem, 2023.06.28.volt egy azonosíthatatlan vételem a Horvátországból, mégpedig a 11D/V csatornán. Azóta már szerepel az adatbázisban. 11D Skrad 467 km. Ha már lúd legyen kövér Tavasszal ráálltam kicsit jobban a Horvát DAB rádíók vételére a tengerpat közeli adókra.
Első adó ami be jött a 11D/V csatornán Labinštica Split közelében lévő adóállomás, de erről írtam egy beszámolót is.
2023.07.08. 10C/V Ugljan adóállomás 521.8 km Zadár közelében de a szigeten található.
Nem véletlen tettem fel az előbb két képet a zadári adóról. Valahogy csak át jön a jel a boszniai hegyek fölött, lehet e miatt a 10C, 11D csatornákon borzasztó nehezem jönnek be az azonosító kódok. Ha az adatbázisban szerepel a Tii kód akkor próbálja a készülék beazonosítani de vagy a kijelölés vagy a kódszám marad el, de ez csak a rövid idejű vételeknél fordul elő, 5-10 másodperces beugró vételeknél.
2023.07.15 A tegnapi vételekből válogatás a távolabbi adásokról. 10C/V Celevec 471 km.
Cseh vételek
Szlovénia
A legtávolabbi Szlovén adó ami nálam be jött. 10D/V 557 km.
SLO DAB+R2W Ez a mux még nálam is ritka vételnek számít
Lengyel
Folytatom a ma reggeli vételekkel. 2023.07.16.
Nagyon meleg van felénk, az ember le van lassulva, kellet tartani kis pihenőt. Közben látom Feri is fogott jó pár Cseh adót, Gratulálok!
Egész éjjel ment a kereső, minden éjjel én sem lehetek fent De meg telt a lista rendesen.
Reggel egy szép távoli vételt is találtam a sok adó közt. 6D/V Ústí nad Labem 631.1 km.
Reggel mikor felébredtem sajnos már nem jött a 6D, 8A mind a kettő TELEKO DAB1 adása csak a 12D CRo DAB+ volt vehető.
Üdv.: podapu
- Kocsis Ferenc
- Site Admin
- Vételi telephely: Fertőd
- Kapcsolat:
DAB (CZ)
- Sszilu
Szia Feri!Kocsis Ferenc írta: ↑2023.07.16. 16:51Köszönet Gyurinak a "Riadólánc" élesítéséért!
Hatására kicsit későn feküdtem tegnap (azaz ma hajnalban)...
00.52 órakor az alábbi cseh adók jöttek nálam... Összesen 13-an... Az azonosításuk folyamatban...
Ezt a listát az fmscan-ről készítettem:
További jó vételeket!
Horváth Szilárd
- Kocsis Ferenc
- Site Admin
- Vételi telephely: Fertőd
- Kapcsolat:
- podapu
- Vételi telephely: Szarvas
DAB (SI, HR, AT, PL, SK)
Jó reggelt, ma is van vétel!
Ahogy reggel 7-től 8-ig jöttek be az adások úgy teszem fel a képeket. Kb. 1 órás vételi eredmény.
Ahogy reggel 7-től 8-ig jöttek be az adások úgy teszem fel a képeket. Kb. 1 órás vételi eredmény.
Üdv.: podapu