Szia Feri, sziasztok!Kocsis Ferenc írta:Folytatva a 2020.10.26. (22:32) kelt bejegyzésemet, most a bár stabilan vehető, de az ingadozó térerősség miatt gyakran élvezhetetlen adókra térnék ki. Előzményként annyit, hogy a kérdéses szlovén adók az analóg TV adások idején nálam stabilan voltak vehetők, így Pohorje (E11, UHF 56 - 156 km), Plesivec (UHF 49 - 191 km). Érdekes módon Plesivec adójáról volt erősebb a vétel. A DAB+ adások mindkét adóról vehetők, de Plesivec erősebb.
Az analóg hasonlatot folytatva az akkor stabilan vehető Brno adója DAB tekintetben csak ritkán elérhető...
A viszonylag gyakori analóg TV adók (heti átlag 3-4 napon át volt vehető) közül Zágreb (Sljeme) most is gyakran jön
ami viszont sajnos, nem mondható el az ARD-Brotjacklriegel adójára...
Üdv: Feri
Plesivec(240km)/Pohorje(200km) nálam az analóg időkben is érdekesen volt vehető UHF-en. Hol az egyik, hol a másik adó volt jobban fogható. A VHF-sávú vételeknél Sljeme és Pohorje volt hasonló, bár én egyiket sem fogtam állandó jelleggel.
Analógban Brno itt csak erősebb tropóval volt vehető a zavaró adók miatt, viszont a digitális 29-es csatorna simán állandó vételt nyújtott az átállás után, Gerecse bekapcsolásáig.
A dupla 15 elemes antennával a kojáli DAB állandó vétel.
Ez a Klagenfurt/Wolfsberg érdekes, mert szinte állandó 2,5-3,5 dB-s jelet fogok abból az irányból, venni mégis nehezen tudom, ritkán nyúlik be a tropó Karintiába. A napokban először sikerült azonosítanom Wolfsberg kódját, mert valami zavar van a 6A-n felénk, ami iatt a Qt-DAB nehezen szedi össze.
Én ugyan messzebb vagyok Brotjacklriegeltől, de nagyon ritkán tudom fogni.
Linzet nem sikerült még fognod a 6D-n?
Üdv.: Szilárd