Sziasztok!chucky írta:A napokban további csatornák csatlakoztak a Yamal 601 (49E) 4183L SR:18400 frekenciáján található SAT Media csomaghoz.
A bangladeshi 71 Bangla TV, illetve a pakisztáni Royal news és Royal taiz programokból hoztam 1-1 képet .......
Érdekes ez a, Szabolcs által a Fórumra "bevezetett", főként pakisztáni, bangladesi tv-programok csomaga a keleti 49,0 fok (Yamal 601) műholdpozícióból. Bár a Lyngsat is (L) körpolarizációval jelöli a transzponderér, de nálam meg egyértelműen (H) horizontális polaritással vehető, miközben a műholdat és transzpondereit üzemeltető Gazprom L/R körpolarizált jeleket sugároz. Egy ideig rá sem akartam nézni erre az új C-sávos vételi lehetőségre a Yamal 601-en, mivel már legalább kettő hónapja H/V fejem van bent a 180-as Granteban. Mikor néhány napja ide látogattam, a várt helyzetnek megfelelően az (L) közpolarizált orosz transzponderekből nem látok semmit, míg nagy meglepetésemre a 4,183 (L?) meg igen nagy jelszinttel (11 dB!) vehető nálam. Mind ezek mellett, az én tapasztalataim szerint a pakisztáni és a bangladesi tv-programokat meg H/V polaritással, s nem L/R-el adják. Ki érti ezt?
Sajnos, a "vegyes csomag" induló csatornái közül több is megszűnt. Először a Hadi TV 1, majd a Royal News és a Royal Taiz vételi lehetősége szűnt meg, helyükön a Yamal szolgáltatói tesztábrája jelent meg. A tegnap délután, viszont elindult egy új bangladesi tv-program, a Q TV - Qualiti TV adása is, melyet 2 db. logo vételi fotóval is szemléltetnék;
Üdv.
.