Sszilu írta:Nálam egészen érdekesen működik a welle.io, mert bizonyos frekvenciákon hasonlóan érzékeny, mint a "DAB Player", más frekvencián viszont jóval elmarad tőle.
RTL-SDR driver nem az "igazi", korábban már vizsgáltam ezt a szoftvert, érdemes kikapcsolni az "Automatikus RF erősítést" és kézi RF erősítésben beállítani az optimális jel/zaj arányt...ebben segít a spektrum analizátor. Nálam pl: olyan zavarok jelennek meg a DAB csatornában, amik nincsenek is ott, ha automatikus RF erősítés van beállítva...
üdv Józsi
Szia Józsi!
Próbálgattam a manuális beállítást én is, de nekem nem sikerült olyan érzékenységet beállítanom, amivel elértem volna a Dab Player szintjét. Pedig a spektrum analizátor nagyon jó benne!
A szél lecsendesedése egy kisebb tropót hoz nyugat, észak-nyugat felől. URH-n Ceské Budejovice, Jihlava, Ochsenkopf erősödött fel, DAB-on pedig gyenge jelem van az 5C-n (V). A vétel egyelőre nem erős, de a csatornalista letárolásához újra és újra elegendő. Remélem, később még felerősödik a terjedés.
Sziasztok!
Késő este sikerült pár DAB-adást fognom, most nem tudom pontosan meghatározni a német adókat, csak annyi biztos, hogy Hof környéke volt a vétel központja. Mindegyik adó V-polárral volt fogható:
5C, 5D, 8B, 10B, 11D.
Laczó János írta:Sokadjára is csak gratulálni tudok!
Fantasztikus vételek!Nálunk nagy a csend.Csak a megszokott adók jönnek! Költözöm Öttevényre!
Szia János!
Köszönöm szépen!
Igaz, a Kárpát-medence kb. 2 éve szinte teljesen kimarad a nagyobb távolságú tropós területekből. Itt a Kisalföldön még hagyján, a keleti részekhez képest. Most Öttevény jó hely volt...
Üdv.: Szilárd