Szia Sándor!jamina68 írta:Szeretnék reagálni a 2018.06.12.-én kelt bejegyzésedre, amelyben a keleti 66,0 fok (Intelsat 17 ) műhold vételi lehetőségeiről tájékoztattál bennünket. Most egy 2,4 méteres Channel Master offset tükröt fordítottam erre a pozicióra. Mivel csak egyetlen frekvencia érdekelt innen, ezért a csőtápra felszerelt LNB is csak egy poláros. A 3845 H 30000 3/4 8PSK sugárzási értékekkel továbbított "Sony Pictures Network India" csomagot sikerült befognom. Ennek a csomagnak a Lock értéke 7,9 dB. Békéscsabán 10,5 dB a C/N érték amit a 240-es produkál. Látván az értékeket bátran mondhatjuk, hogy állandó a vétele a Sony HD csomagnak erről a holdról, ekkora tükörrel.
Köszi a jelzést! Sajnos a 180-as Grantevel én nem tudom fogni ezt a transzpondert, s a rajta lévő programokat.
A keleti 66,0 fokon 2011-ben elindult Intelsat 17 vételi lehetőségeiről, változásairól, az elmúlt évek alatt sokszor beszámoltam már, de ezek mindig a 180-as tükrömre vonatkoztak, habár ezzel, a műhold transzpondereinek többségét fogni tudom. Az általad jelzett, a 2,4 méteres CM tükröddel most megfogott 3,845 GHz (H) traszponder (az én megfigyeléseim szerint) talán a legkisebb jelszintű nálunk, így számomra reménytelen.
Üdv.: Mihály