Én, a helyedben sűrgősen! bejelenteném az NMHH-nak és az AH-nak, hogy az X berendezés nálad vételi zavart okoz. Ki kéne hívni őket zavarmérésre. (Természetesen a tetőn, nem a panel tövében.) Más, nem vételezi ott a Mindig TV-t azon a tetőn, netán a szomszédos panelokban, tetőn lévő antennával? Nála/Náluk, is problémás? Ha, az ablakba raksz ki egy lepkét, ott is rossz? Azért, egy kicsit durva a zavarás mértéke, ha az ottani több kW-al adó helyi DVB-T adók vétele sem lehetséges kellő jelminőségtartalákkal.LuciFerko írta:Talán ide illik a téma a legjobban.
Van ugye ez az állami LTE hálózat 450 megán (pontosan 462-466 mhz).
...Pénteken próbálták ki, az eredmény az lett, hogy a 22-es csatornán Kabhegy minősége 93%-ról leesett 56-ra, és akadt a kép. Az SDR meg kiakadt, 88 mhz-nál is zavart okozott....
Az LTE-szűrők egy részével meg semmire sem mész szerintem, mivel eléggé gyenge a jelcsillapítás mértéke X Mhz-nyi távolságra, a zavaró jelek kiszűrése szempontjából. Csak lyukszűrőkkel. 450-460Mhz-er meg talán nálunk nem is kapható ilyen szűrő még. Azt, nem értem meg, miért nem lehetett volna 10Mhz-el alacsonyabb frekikre rakni ezt a vackot, ez is szinte súrolja az UHF sávot, mint a 4G nevű szemétdomb is. (Ezt, 800Mhz alá nem lett volna szabadott leengedni a DVB-T miatt.)
Kérdés: Ezek, a 450/800Mhz-es LTE antennák mennyire irányítottak?? 1-2 fok? Picit, eltekernék, lehet jó lenne.
Üdvözlettel:
logovadasz