Földi TV adások vétele.
Moderátor: ING-SAT
- podapu
- Vételi telephely: Szarvas
UHF-DX
Sziasztok.
Ez már a harmadik nap, hogy folyamatosan vehetõk az Ukrán tv adásai. Természetesen igen komoly vételi ingadozásokkal.
Jelenleg INTER O22/H, az elsõ nemzeti csatorna a UT 1 O34/H és a (O30/H, ez Nagybereznóból), ictv a O29/H és O31/H csatornán, az 1+1 a O28/H csatornán.
.
Ma az INTER, tegnap UT1 jött a legjobb minõségben.
Jó vételt mindenkinek.
Üdv.:podapu
Ez már a harmadik nap, hogy folyamatosan vehetõk az Ukrán tv adásai. Természetesen igen komoly vételi ingadozásokkal.
Jelenleg INTER O22/H, az elsõ nemzeti csatorna a UT 1 O34/H és a (O30/H, ez Nagybereznóból), ictv a O29/H és O31/H csatornán, az 1+1 a O28/H csatornán.
.
Ma az INTER, tegnap UT1 jött a legjobb minõségben.
Jó vételt mindenkinek.
- Sszilu
- Vételi telephely: Öttevény
tropós napok
Sziasztok!
A mai reggelen fogtam a C.41-en a lengyel TVP-t, és ismét a KTV-t. A TV Stúrovo, amely felirat szerepel rajta, az STV-ként mûködik, ez az Esztergomi Körzeti TV. Végre sikerült azonosítanom.
A C.53-on gyengén jött még az MTT Nagyszombatból, és a C.30-on a TVR2 is.
Üdv.: Szilárd
..
A mai reggelen fogtam a C.41-en a lengyel TVP-t, és ismét a KTV-t. A TV Stúrovo, amely felirat szerepel rajta, az STV-ként mûködik, ez az Esztergomi Körzeti TV. Végre sikerült azonosítanom.
A C.53-on gyengén jött még az MTT Nagyszombatból, és a C.30-on a TVR2 is.
Üdv.: Szilárd
..
Horváth Szilárd
- regimotoros
- Vételi telephely: Szolnok
- ING-SAT
- Vételi telephely: Budapest X.
- Kapcsolat:
Re: UHF-DX
Azért nem kell szégyenkezni emiatt sem, sõt a Ceglédi Városi TV (VTV) vételének érdekessége, hogy 15 km-es vételsugarú körrel használják. Tesztábrájának vétele különben is egy érdekesség, mivel azt már szinte egyáltalán nem sugározzák ki. Legalább 5 éve nem látták a ceglédiek sem, mivel adásidõn kívül mindig reklámújságot adnak.podapu írta:Vannak napok mikor csak szerényebb eredményekkel kell megelégednünk.
A Fõnix TV budapesti adója 1 kW adóteljesítményû, így viszonylag jók a vételi lehetõségei még Pest Megye egyes részein is, persze Szarvason már figyelemre méltó vételi esemény.
Üdv.
Hajdú Mihály dr. https://ing-sat.hu
- logovadasz
- Vételi telephely: Sárszentágota
- Kapcsolat:
Szia podapu
Hát igen, néha tényleg nem nagyon van mit befogni messzebrõl.
Gratula a képekhez, amúgy annyit még hozzátennék, hogy nálam 2000. nyara és 2005. nyara (ha jól emlékszem) között, hangyásabb minõségben, de még így is színesben jött be, állandó jelleggel a Fõnix TV (meg a jö öreg FIX TV, amíg volt, kár érte ) mûsora, amely tõlem kb. 80 km.re van.
Hát igen, néha tényleg nem nagyon van mit befogni messzebrõl.
Gratula a képekhez, amúgy annyit még hozzátennék, hogy nálam 2000. nyara és 2005. nyara (ha jól emlékszem) között, hangyásabb minõségben, de még így is színesben jött be, állandó jelleggel a Fõnix TV (meg a jö öreg FIX TV, amíg volt, kár érte ) mûsora, amely tõlem kb. 80 km.re van.
- regimotoros
Szia Podapu!
Ugy látszik ma reggel azonos idõben dolgoztunk.
Én is rögzítettem a Ceglédi TV Tesztábráját C.48 csatornán.
Továbbá a Fõnix TV mûsorát a C.31 csatornán.
Továbbá a Ráckevei TV mûsorát a C.50 csatornán.
Továbbá z TVR 2 mûsorát a C.35 csatornáról, ami a Román adótáblázat szerint a Bârlad, 500 W -os adó lehet??
...C.48.
......C.31.
......C.50.
......C.35.
Valamint hajnali 3 óra 30 perckor rögzítettem ukrajna irányából a C.34 cstornán a következõ adót, melyen 12 menetes bunyót közvetítettek.
......C.34.
Üdv.
Ugy látszik ma reggel azonos idõben dolgoztunk.
Én is rögzítettem a Ceglédi TV Tesztábráját C.48 csatornán.
Továbbá a Fõnix TV mûsorát a C.31 csatornán.
Továbbá a Ráckevei TV mûsorát a C.50 csatornán.
Továbbá z TVR 2 mûsorát a C.35 csatornáról, ami a Román adótáblázat szerint a Bârlad, 500 W -os adó lehet??
...C.48.
......C.31.
......C.50.
......C.35.
Valamint hajnali 3 óra 30 perckor rögzítettem ukrajna irányából a C.34 cstornán a következõ adót, melyen 12 menetes bunyót közvetítettek.
......C.34.
Üdv.
- podapu
- Vételi telephely: Szarvas
UHF-DX
Szia. régimotoros
Továbbá z RTV 2 mûsorát a C 35 csatornáról, ami a Román adótáblázat szerint a Bârlad, 500 W -os adó lehet??
Nem tartom valószínûnek hogy Barlad,mivel több mint 700km,de még ez se lenne akadály,de az hogy a kárpátok keleti oldalán van az már igen.
Sok adó adata hiányzik a Román adótáblázatból,az én tudomásom szerint a Bihari tv adótorony sugároz a C35/h csatornán 1849 m.Szerintem ezt minden nap valamilyen minõségben tudod nézni,mivel nálam kristálytiszta,annak ellenére hogy 160km a távolság.Nálad ez 205km.Figyeld napokon keresztül meglátod mennyire megbízható e vagy nem, a vétel. (Állítsd rá a Fesa N37-est fixre egy darabig,majd jövõ héten ha átmegyek viszek egy MGF1 GaAs Fet-tes erõsítõt jönni fog)
Reggel az 50-es csatornán nem sikerült csak a debreceni városi tv-t venni de azt is nagyon csíkos minõségben mert a Szerb FOX mindent elnyomott az 50-es csatin.
Továbbá z RTV 2 mûsorát a C 35 csatornáról, ami a Román adótáblázat szerint a Bârlad, 500 W -os adó lehet??
Nem tartom valószínûnek hogy Barlad,mivel több mint 700km,de még ez se lenne akadály,de az hogy a kárpátok keleti oldalán van az már igen.
Sok adó adata hiányzik a Román adótáblázatból,az én tudomásom szerint a Bihari tv adótorony sugároz a C35/h csatornán 1849 m.Szerintem ezt minden nap valamilyen minõségben tudod nézni,mivel nálam kristálytiszta,annak ellenére hogy 160km a távolság.Nálad ez 205km.Figyeld napokon keresztül meglátod mennyire megbízható e vagy nem, a vétel. (Állítsd rá a Fesa N37-est fixre egy darabig,majd jövõ héten ha átmegyek viszek egy MGF1 GaAs Fet-tes erõsítõt jönni fog)
Reggel az 50-es csatornán nem sikerült csak a debreceni városi tv-t venni de azt is nagyon csíkos minõségben mert a Szerb FOX mindent elnyomott az 50-es csatin.
- regimotoros
- ING-SAT
- Vételi telephely: Budapest X.
- Kapcsolat:
Szia János!regimotoros írta:Valamint hajnali 3 óra 30 perckor rögzítettem ukrajna irányából a C.34 cstornán a következõ adót, ....
A C.34. csatornán Kárpátukrajnából (Munkács környékérõl) az ukrán nemzeti 1. programot, a Pershiy Nacionalniy-t (UT-1) vetted.
Üdv.
Hajdú Mihály dr. https://ing-sat.hu