Szia Adani12345!Adani12345 írta: Tegnap videóban mutattam be egy régi színes tévét, és kipróbáltam a régi szobaantennát is és legnagyobb meglepetésemre, siekrült is befogni vele a Román 1-es adót.
Békésen készült a felvétel a határtól nem messze.
Sajnos ez a tévé nem jelzi ki melyik sávban és melyik frekvencián fogja az adást, de mivel UHF adás már nem lehet csak VHF lehet.
Ami meglepő, hogy úgy tudtam és úgy is tűnt ,hogy 2016 végén lekapcsolták az összes román VHF adót a digitális átállás miatt. Tavaly karácsonykor mikor szintén otthon voltam, ugyanezzel az antennával be is tudtam fogni a román tévét, azóta nem próbálkoztam újra. Van valahol a határon túl egy brutálisan nagy teljesítménnyel sugárzó adó, anno mikor még volt analóg adás, bejött ugyanígy UHF-en a Román 2-es is.
Hogyhogy ez az adó még működik? Valamiért visszakapcsolták vagy elfelejtették lekapcsolni?...
Üdvözöllek az első kommentednél a Fórumon.
Néhány jó tanács;
Beírásod nem a "TV-DX a VHF-I. sávban" témakörbe-, hanem pld. a "Földi TV adások vétele" könyvtárba illeszkedne a Fórumunk szerkezeti felosztása szerint, amit próbálunk fenntartani.
Egyébként a bemutatott Samsung CX-514ZSD típusú tévén is viszonylag könnyen meghatározható, hogy melyik csatornán történt a konkrét vétel, de remélhetőleg tud ebben majd segíteni neked, Németh Józsi amatőr társunk, aki szintén békési, s nagy vadásza a román tv-vételi lehetőségeinek is.
Üdv.: Mihály